FT: Χρυσοπληρώνουν τα απομνημονεύματα των Ομπάμα -Πάνω από 60 εκατ. δολάρια για τα δικαιώματα - iefimerida.gr

FT: Χρυσοπληρώνουν τα απομνημονεύματα των Ομπάμα -Πάνω από 60 εκατ. δολάρια για τα δικαιώματα

Φωτογραφία: ΑΠΕ/  EPA/KEVIN DIETSCH
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δημοπρασία για τα παγκόσμια δικαιώματα δύο βιβλίων, από τον Μπαράκ και την Μισέλ Ομπάμα, ξεπέρασε τα 60 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με πηγές από τη διαδικασία πώλησης που επικαλούνται οι Financial Times.

Πρόκειται για ποσό-ρεκόρ για τα απομνημονεύματα Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. Οι Ομπάμα γράφουν ξεχωριστά βιβλία, αλλά πουλάνε μαζί τα δικαιώματα. Πολλοί εκδοτικοί οίκοι, ανάμεσά τους ο Penguin Random House, που κυκλοφόρησε τα προηγούμενα τρία βιβλία του Ομπάμα και η HarperCollins, του Ρούπερτ Μέρντοχ, εξέφρασαν ενδιαφέρον για να αποκτήσουν τα δικαιώματα.

Η Penguin Random House έχει τον προβάδισμα, σύμφωνα με τους Financial Times που επικαλούνται πηγές με γνώση της δημοπρασίας, ενώ η απόφαση για τον πλειοδότη αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα. Πάντως, το ποσό- αν επιβεβαιωθεί- θα ξεπεράσει κατά πολύ τα χρήματα που έχουν δοθεί για βιβλία άλλων πρώην προέδρων.

Τα δικαιώματα για τα απομνημονεύματα του Μπιλ Κλίντον κόστισαν στην Penguin Random House 15 εκατ. δολάρια, ενώ ο Τζορτζ Μπους εκτιμάται ότι έβγαλε 10 εκατ. δολάρια από το δικό του αντίστοιχο βιβλίο. Το 2006, ο Ομπάμα είχε βγάλει 8,8 εκατ. δολάρια «The Audacity of Hope» και το παιδικό βιβλίο «Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters», σύμφωνα με το Forbes. Το πρώτο του βιβλίο «Dreams from My Father», που είχε εκδοθεί το 2004, του απέφερε άλλα 6,8 εκατ. δολάρια από τα δικαιώματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ