Βαρόνος των ναρκωτικών στην Αυστραλία ομολογεί την ενοχή του - iefimerida.gr

Βαρόνος των ναρκωτικών στην Αυστραλία ομολογεί την ενοχή του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

'Ενας από τους κορυφαίους του υποκόσμου της Μελβούρνης, ο Τόνι Μόκμπελ, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2007 στην Ελλάδα, ήρθε σε συμφωνία με την αστυνομία της Βικτόριας, ομολόγησε την ενοχή του για διακίνηση ναρκωτικών και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλάκιση.

Μέσα σε δέκα χρόνια ο Μόκμπελ φέρεται να συγκέντρωσε πάνω από εκατό εκατομμύρια δολάρια από τη διακίνηση ναρκωτικών. Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε, διεύθυνε την συμμορία του και όσο καιρό βρισκόταν στην Ελλάδα.

Για τη σύλληψή του είχε επικηρυχθεί με ένα εκατομμύριο δολάρια. Ήταν καταζητούμενος για πάνω από 15 μήνες πριν συλληφθεί στην Ελλάδα το 2007 (φορώντας περούκα) και εκδοθεί στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας και δημοσιεύματα του Τύπου, τουλάχιστον τρεις Έλληνες της Αυστραλίας φέρονται να βοήθησαν τον Μόκμπελ στις οικονομικές δοσοληψίες του και στο "ξέπλυμα χρημάτων".

Άλλοι τέσσερις Έλληνες φέρονται να οργάνωσαν τη φυγή του από την Αυστραλία (ενώ βρισκόταν ελεύθερος με χρηματική εγγύηση), ενώ Έλληνες ναυτικοί φέρονται να ήταν και το πλήρωμα του σκάφους που τον μετέφερε από την Αυστραλία στην Ελλάδα.

Έτσι η ομολογία της ενοχής του Μόκμπελ μπορεί να κλείνει το προσωπικό του κεφάλαιο με τη δικαιοσύνη-και αυτό δεν είναι βέβαιο- αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα έχει συνέχεια για αρκετούς Έλληνες, που συνεργάστηκαν μαζί του.

Ο Μόκμπελ ομολόγησε την ενοχή του μόνο για τρεις σοβαρές περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών ενώ, στο πλαίσιο της συμφωνίας του με την αστυνομία (προφανώς γιατί θα συνεργαστεί μαζί της με την αποκάλυψη πληροφοριών που θα συμβάλουν στην εξερεύνηση άλλων εγκλημάτων), αποσύρθηκαν άλλες επτά κατηγορίες.

Επίσης, όπως αποκαλύφτηκε τώρα, ο Μόκμπελ αθωώθηκε από ένορκους για το φόνο του Λούϊς Μοράν ενώ δεν διώχθηκε για το φόνο του Μάϊκλ Μάρσαλ.

Στην Ελλάδα ο Μόκμπελ ζούσε με την σύντροφό του, Ντανιέλ Μαγκουάρι μαζί με τις δυο κόρες της. Διέφυγε από την Αυστραλία ενώ ήταν υπόδικος το Νοέμβριο του 2006 για να φτάσει στην Ελλάδα την παραμονή των Χριστουγέννων του ίδιου χρόνου.

Σύμφωνα με την αστυνομία το γιοτ με το οποίο διέφυγε αγοράστηκε στο Σίδνεϊ και "τροποποιήθηκε" για το μεγάλο ταξίδι. Στο Σίδνεϊ έφθασε και το τετραμελές πλήρωμά του από την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ