Με μειώσεις μσθών 17% η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Attica Bank

Στη σύναξη νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με μεσοσταθμική μείωση μισθών κατά 17% προχώρησε η διοίκηση της Attica Bank με τον Σύλλογο των εργαζομένων.

Η νέα ΕΣΣΕ είναι τριετούς διάρκειας με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2017 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019 και εντάσσεται στο πλαίσιο περιορισμού του λειτουργικού και μισθολογικού κόστους της τράπεζας. Αναλυτικότερα, ο στόχος εξορθολογισμού του μισθολογικού κόστους επιτυγχάνεται με μεσοσταθμικές μειώσεις της τάξης περίπου του 17% και δραστική απλοποίηση του υφιστάμενου μισθολογικού πλαισίου αμοιβών, με αποτέλεσμα η Τράπεζα μισθολογικά να τοποθετείται πλέον στον μέσο όρο της τραπεζικής αγοράς.

Οπως επισημαίνεται από τη διοίκηση της τράπεζας, η επικείμενη έγκριση του προγράμματος αναδιάρθρωσής από την DG Comp, το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, η επιτυχής αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της Attica Bank και η αναμενόμενη ολοκλήρωση της συναλλαγής με ξένο επενδυτή για την κεφαλαιακή ενίσχυσή της, αποτέλεσαν τα πρώτα καθοριστικά βήματα ανάταξης της Τράπεζας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ