Το αφεντικό της Samsung στα δικαστήρια για διαφθορά -Απειλείται το μέλλον του κολοσσού - iefimerida.gr

Το αφεντικό της Samsung στα δικαστήρια για διαφθορά -Απειλείται το μέλλον του κολοσσού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Lee Jae-Yong, το αφεντικό της Samsung Group κρίθηκε ένοχος την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, για διαφθορά και κατάχρηση κεφαλαίων, μαζί με άλλα κορυφαία στελέχη της εταιρείας, τα οποία παραιτήθηκαν αμέσως.


Ενας οικονομικός σεισμός ταράζει την Νότια Κορέα. Το αφεντικό της Samsung group, ο Lee Jae-Yong, κρίθηκε επίσημα ένοχος για διαφθορά. Ηλικίας 48 ετών, ο γιός του προέδρου της εταιρείας-κολοσσού συνελήφθη στις 17 Φεβρουαρίου και θα παραπεμφθεί στο δικαστήριο, μαζί με τα άλλα τέσσερα στελέχη της Samsung.
Η είδηση προκάλεσε σοκ αφού πρόκειται για έναν Ομιλο που «ζυγίζει» το 1/4 της οικονομίας της Νότιας Κορέας. Και όλα αυτά την στιγμή που η Samsung δεν έχει ακόμη κατορθώσει να βγει από τον στρόβιλο που προκλήθηκε με τα κινητά εφοδιασμένα με μπαταρίες που εκρήγνυνται.
Ο κατηγορούμενος Lee Jae-Yong ανέλαβε τα ηνία του κολοσσού το 2014, όταν ο πατέρας του έπαθε καρδιακή κρίση. Κατηγορείται ότι έδωσε μίζα 40 εκατομμύρια δολάρια στην Choi Soon-Sil, μυστικο-σύμβουλος της προέδρου της Νότιας Κορέας, Park Geun-hye, για να ευνοηθεί πολιτικά.
Οι πέντε κατηγορούμενοι θα απολογηθούν για τις μίζες και την απόκρυψη κεφαλαίων στο εξωτερικό», δήλωσε ο Lee Kyu-chul, εκπρόσωπος του εισαγγελέα.
Η Samsung ανακοίνωσε εσπευσμένα την διάλυση του τμήματος στρατηγικής, το οποίο ως σήμερα επόπτευε όλες τις νευραλγικές παρεμβάσεις της εταιρείας. Ωστόσο, το αφεντικό Lee Jae-Yong δεν έχει ανακοινώσει ως αυτή τη στιγμή ότι εγκαταλείπει την εταιρεία.
Αυτή η υπόθεση πήρε τεράστιες πολιτικές διαστάσεις τους τελευταίους μήνες. Η πρόεδρος της χώρας Park Geun-hye, υπέστη μεγάλα πλήγματα στην εικόνα της και της ζητήθηκε να παραιτηθεί από την θέση της όσο διαρκεί η δικαστική έρευνα. Η Park Geun-hye, 64 ετών, κατηγορείται, μαζί με μια φίλη της και έναν από τους πρώην συμβούλους της, ότι πίεζαν μεγάλες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και η Samsung, να τους κάνουν δωρεές, στο όνομα δύο Ιδρυμάτων που είχαν στήσει. Η επίσημη έκθεση του εισαγγελέα θα ανακοινωθεί στις 6 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νότια Κορέα αφεβτικό Samsung μίζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ