Αυστραλία: Συνελήφθη άνδρας που έδινε συμβουλές για πυραύλους στο Ισλαμικό Κράτος - iefimerida.gr

Αυστραλία: Συνελήφθη άνδρας που έδινε συμβουλές για πυραύλους στο Ισλαμικό Κράτος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Αυστραλίας συνέλαβε έναν άνδρα με την υποψία ότι προσπαθούσε να δώσει συμβουλές στο λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος για πυραύλους.

Ο 42χρονος συνελήφθη στην πόλη Γιανγκ της Νέας Νότιας Ουαλίας.

«Η αστυνομία θεωρεί ότι ο συλληφθείς προσπάθησε να συμβουλέψει το ISIL σχετικά με όπλα υψηλής τεχνολογίας», είπε ο πρωθυπουργός της χώρας Μάλκολμ Τέρνμπουλ, επισημαίνοντας ότι δεν διέτρεξε κίνδυνο η τοπική κοινότητα, αφού η σύλληψη δεν σχετίζεται με σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση στην Αυστραλία.

Ο αρχηγός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, Άντριου Κόλβιν, είπε ότι ο συλληφθείς Χαϊσέμ Ζαχάμπ, ο οποίος είναι Αυστραλός υπήκοος, μάλλον έδρασε μόνος του. Είναι ηλεκτρολόγος και σύμφωνα με τις αρχές δεν φαίνεται να έχει άμεση εμπειρία με πυραύλους ή τεχνολογία λέηζερ.

Αυστραλία: Συνελήφθη άνδρας που έδινε συμβουλές για πυραύλους στο Ισλαμικό Κράτος | iefimerida.gr 0

Σε εικόνες που μετέδωσε το τοπικό δίκτυο Nine αστυνομικοί με σκυλιά διακρίνονται να ερευνούν εξονυχιστικά μια ιδιοκτησία στο Γιανγκ, περίπου 150 χλμ βορειοδυτικά της Καμπέρα.

Η εξέλιξη αυτή «δείχνει γι’ άλλη μια φορά ότι πρέπει όλοι μας να αγρυπνούμε συνεχώς», είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ