Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Ένας 35άρης έφηβος με 32 τίτλους στην καριέρα του [βίντεο]

Γεννημένος από Κροάτη πατέρα και Βόσνια μητέρα στο πιο κακόφημο προάστιο του Μάλμε το 1981, το μέλλον του έδειχνε συνδεδεμένο με αυτό που ήξερε να κάνει από πιτσιρικάς. Να κλέβει αυτοκίνητα. Όμως, η φλόγα που δημιουργήθηκε μέσα σε αυτό το παιδί την πρώτη φορά που ακούμπησε μπάλα ποδοσφαίρου, δημιούργησε τον ένα και μοναδικό Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Ο 35χρονος πλέον Ζλάταν, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη επί της Σαουθάμπτον και την κατάκτηση του Λιγκ Καπ. Σκόραρε δύο φορές στο τελικό 3-2, πετυχαίνοντας μάλιστα το γκολ της νίκης στο 87ο λεπτό.

Δεν δίστασε μετά το φινάλε να την «πει» στον Πολ Πογκμπά όταν ο Γάλλος μπροστά στις κάμερες είπε χαμογελώντας «Γι' αυτό τον αγοράσαμε», θυμίζοντας στον πρώην άσο της Γιουβέντους ότι μετακόμισε χωρίς χρήματα στο Μάντσεστερ.

Paul Pogba "That's why we bought him"
Zlatan "Bought me? I came for free. They bought you"

Ο Ζλάταν έφτασε τους 32 τίτλους στην καριέρα του αν υπολογίσουμε και τα δύο πρωταθλήματα που αφαιρέθηκαν από την Γιουβέντους λόγω του σκανδάλου με τα στημένα παιχνίδια.

Σε ηλικία 35 ετών, ίσως να έχει βάλει στόχο να ξεπεράσει την ηλικία του σε τρόπαια όταν θα αποφασίσει να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Πάντως αυτό φαίνεται να αργεί ακόμη, αφού δεν έχουν περάσει παρά μόνο τρεις ημέρες από την στιγμή που η Γιουνάιτεντ διέρρευσε πως ο Σουηδός έσπασε κάθε ρεκόρ στα εργομετρικά, πριν υπογράψει το συμβόλαιό του.

Με τα δύο γκολ που σημείωσε στο «Γουέμπλεϊ» έφτασε τα 26 στη σεζόν, την στιγμή που η Γιουνάιτεντ έχει ακόμη 13 ματς πρωταθλήματος, είναι στα προημιτελικά με την Τσέλσι και στη φάση των «16» του Europa League.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ