Συνεργάτης Σόιμπλε: Πολύ πιθανό να γίνει συμφωνία με το ΔΝΤ που δεν θα απαιτεί ελάφρυνση χρέους - iefimerida.gr

Συνεργάτης Σόιμπλε: Πολύ πιθανό να γίνει συμφωνία με το ΔΝΤ που δεν θα απαιτεί ελάφρυνση χρέους

Φωτογραφία: AP/ Martin Meissner
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως πολύ πιθανό χαρακτήρισε ο Γενς Σπαν το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία με το ΔΝΤ, η οποία δεν θα απαιτεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk επανέλαβε τη θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι «Σε τελευταία ανάλυση το θέμα δεν είναι αυτή τη στιγμή το θέμα του χρέους, αλλά το πώς θα επιτευχθεί ανάπτυξη». Παράλληλα, ο Σπαν υπογράμμισε ότι το Βερολίνο επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός υφυπουργός τόνισε ότι «πρέπει να αναγνωρίσει κανείς ότι η σημερινή κυβέρνηση έκανε περισσότερες μεταρρυθμίσεις από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί».

Απέκλεισε όμως το «κούρεμα» του χρέους, σημειώνοντας ότι μία τέτοια συζήτηση θα θεωρούνταν ως αδικία από χώρες όπως η Ισπανία και η Ιρλανδία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γενς Σπαν ελάφρυνση χρέους ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ