Πρώτη φορά στη Γαλλία: Κανείς υποψήφιος πρόεδρος δεν είναι ηλικιωμένος [εικόνες] - iefimerida.gr

Πρώτη φορά στη Γαλλία: Κανείς υποψήφιος πρόεδρος δεν είναι ηλικιωμένος [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι προεδρικές εκλογές του προσεχούς Απριλίου 2017 στη Γαλλία είναι πρωτότυπες από πολλές απόψεις: ο εν ενεργεία πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δεν είναι υποψήφιος, ενώ μια ολόκληρη γενιά στελεχών που έδρασαν τις προηγούμενες δεκαετίες έχει αποδεκατιστεί.

Οι υποψήφιοι που βρίσκονται στην κούρσα για την προεδρία είναι όλοι της νέας γενιάς ή τουλάχιστον θεωρούνται τέτοιοι, γιατί δεν έχουν φθαρεί στην πολιτική τους πορεία. Η υποψηφιότητά τους ήταν μη αναμενόμενη και κέρδισαν στις προκριματικές εκλογές των κομμάτων τους, αντίθετα με τις προβλέψεις και ενάντια στην θέληση των προκατόχων τους.

Πρόκειται για τους Φρανσουά Φιγιόν, Μπενουά Αμόν, Εμμανουέλ Μακρόν και Ζαν Λικ Μελανσόν, οι οποίοι εκθρόνισαν την προηγούμενη γενιά πολιτικών και βρέθηκαν στην αρένα.

«Πρόκειται για υποψηφίους προέδρους που έχουν τα μαλλιά τους, και αυτό γίνεται για πρώτη φορά στη Γαλλία», γράφει χαριτολογώντας το έγκυρο σάιτ Slate.

Πρώτος ο Φρανσουά Φιγιόν (62 ετών), ο οποίος εκθρόνισε τον φαλακρό Αλέν Ζιπέ (71 ετών) και ρίχτηκε στην προεδρική μάχη με την πλούσια κόμη και τα ακόμη πλουσιότερα φρύδια του», αναφέρει.

Πρώτη φορά στη Γαλλία: Κανείς υποψήφιος πρόεδρος δεν είναι ηλικιωμένος [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Πρώτη φορά στη Γαλλία: Κανείς υποψήφιος πρόεδρος δεν είναι ηλικιωμένος [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Επεται ο Μπενουά Αμόν (50 ετών), ο οποίος πήρε τα ηνία του γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος, έχοντας εκθρονίσει τον εν ενεργεία πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ (65 ετών). Παρότι δεν είναι φαβορί για την εκλογή, ο Αμόν είναι η νέα γενιά πολιτικών στο σοσιαλιστικό κόμμα, έχοντας αφήσει πίσω του όλους τους «δεινόσαυρους χωρίς μαλλιά», υπογραμμίζει το Slate.

Πρώτη φορά στη Γαλλία: Κανείς υποψήφιος πρόεδρος δεν είναι ηλικιωμένος [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Αλλά και ο Εμμανουέλ Μακρόν, ο νεότερος όλων των υποψηφίων (39 ετών), αυτός που στη Γερμανία αποκαλούν «το ωραίο αγόρι που διαβάζει Γκαίτε», ανήκει σε μια γενιά που κανείς δεν περίμενε ότι θα διεκδικούσε με αξιώσεις (φέρεται ως φαβορί για πρόεδρος) την εκλογή.

Πρώτη φορά στη Γαλλία: Κανείς υποψήφιος πρόεδρος δεν είναι ηλικιωμένος [εικόνες] | iefimerida.gr 3

«Σε αυτές τις εκλογές, ακόμη και ο νεοκομμουνιστής Ζαν Λικ Μελανσόν, παρά τα 65 χρόνια του, έχει πλούσια κόμη», αναφέρει το Slate. Ο υποψήφιος με τον ριζοσπαστικό λόγο, προέρχεται από μια γενιά μαχητικών πολιτικών που δεν ανήκει στην παραδοσιακή αριστερά, αλλά εγγράφεται στα σύγχρονα ρεύματα της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Πρώτη φορά στη Γαλλία: Κανείς υποψήφιος πρόεδρος δεν είναι ηλικιωμένος [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Τέλος, υποψήφια πρόεδρος και μάλιστα με αξιώσεις για τον πρώτο γύρο είναι και η ακροδεξιά ηγέτης Μαρίν Λεπέν, αλλά είναι αυτονόητο ότι ως γυναίκα έχει πολλά μαλλιά. Η Λεπέν είναι 49 ετών.

Πρώτη φορά στη Γαλλία: Κανείς υποψήφιος πρόεδρος δεν είναι ηλικιωμένος [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία προεδρικές νέα γενιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ