Εντοπίστηκαν μετανάστες σε παραλία της Κρήτης -Ερευνες από το λιμενικό

Σε συναγερμό τέθηκαν από νωρίς το πρωί οι Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές των Χανίων μετά τον εντοπισμό μεταναστών στην παραλία Τερσανά Ακρωτηρίου.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία έχουν εντοπιστεί 55 μετανάστες στη μεγάλη τους πλειοψηφία άνδρες νεαρής ηλικίας, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται από τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πλωτά σκάφη από Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Παλαιόχωρα έχουν βγει στα ανοιχτά του Ακρωτηρίου ερευνώντας την θαλάσσια περιοχή.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διαδικασία ταυτοποίησης και καταγραφής τους έχουν οδηγηθεί οι οικονομικοί μετανάστες που εντοπίστηκαν το πρωί στην περιοχή του Τερσανά Ακρωτηρίου.

Στο Ράδιο Κρήτη και στο ekriti.gr παραχώρησε συνέντευξη ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας και σημείωσε πως ανάμεσα στους μετανάστες υπάρχουν και γυναίκες και παιδιά. Θα φιλοξενηθούν προσωρινά στο κλειστό γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής και θα τους δοθεί ότι είναι απαραίτητο ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία των ιατρικών εξετάσεων.

Εκτιμάται ότι τους μετανάστες που δηλώνουν υπήκοοι Πακιστάν αποβίβασε στην στεριά σκάφος που ωστόσο μέχρι και τώρα δεν έχει εντοπιστεί. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησής τους θα οδηγηθούν στο κλειστό γυμναστήριο της Παλαιάς Ηλεκτρικής όπου και θα παραμείνουν προσωρινά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μετανάστες Κρήτη εντοπισμός

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ