Ολοκληρώνει τον γύρo του κόσμου με ιστιοπλοϊκό και είναι μόλις 16 ετών

Μια 16χρονη κοπέλα βρίσκεται ολομόναχη καταμεσής του Ατλαντικού, κάπου κοντά στη Σιέρα Λεόνε. Αντί όμως να φοβάται για τη ζωή της, όπως θα περίμενε κανείς, σχολιάζει τη ζέστη που έχει και δηλώνει πως προτιμά να ταξιδεύει νύχτα «με τη θάλασσα φωτισμένη από το φεγγάρι και εκατομμύρια αστέρια εκεί πάνω».

Αυτή είναι η Λάουρα Ντέκερ, η οποία πριν από περίπου ένα χρόνο (στις 20 Ιανουαρίου 2011) αποφάσισε να πάρει την Guppy, το 11,5 μέτρων δικάταρτο ιστιοφόρο της, και να ξεκινήσει από το νησί Σεντ Μάαρτεν στις Αντίλλες να κάνει μόνη της τον γύρο του κόσμου. Και όπως όλα δείχνουν, στα τέλη του μήνα θα φτάσει εκεί από όπου ξεκίνησε, έχοντας καταφέρει το ριψοκίνδυνο στόχο της.

Η Ντέκερ, η οποία γεννήθηκε πάνω σε ιστοφόρο και στα 11 της οδήγησε ένα ιστιοφόρο από την Ολλανδία στην Αγγλία, ανακοίνωσε την πρόθεσή της τον Αύγουστο του 2009, αλλά βρήκε αρκετά εμπόδια, κυρίως από τις Αρχές της Ολλανδίας, αφενός εξαιτίας του κινδύνου και αφετέρου επειδή θα έχανε τα μαθήματά της και η εκπαίδευση στην Ολλανδία είναι υποχρεωτική ως τα 16.

Τελικά όμως κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια, και δικαιώθηκε. Και παρά το γεγονός ότι το ταξίδι της δεν θα αποτελέσει κάποιο επίσημο ρεκόρ, καθώς το Βιβλίο Γκίνες και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ιστιοπλοϊκών Αγώνων αποφάσισαν να μην αναγνωρίζουν πια ρεκόρ για τους «πιο νέους» ιστιοπλόους ώστε να μην ενθαρρύνουν επικίνδυνες απόπειρες, η Λάουρα θα κρατήσει την εμπειρία. Γιατί το ταξίδι είναι που μετράει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ