Συρία: Παγιδευμένο αυτοκίνητο με εκρηκτικά σκόρπισε τον θάνατο -42 νεκροί - iefimerida.gr

Συρία: Παγιδευμένο αυτοκίνητο με εκρηκτικά σκόρπισε τον θάνατο -42 νεκροί

Φωτογραφία αρχείου: Associated Press
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη νωρίς σήμερα το πρωί σε σημείο ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας που ελέγχεται από τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία σύρους αντάρτες.

Το συμβάν συνέβη σε χωριό κοντά στην πόλη αλ Μπαμπ της Συρίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 42 άνθρωποι,οι περισσότεροι άμαχοι, ανακοίνωσαν σήμερα πηγές στην περιοχή.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην Σουζιάν, βορειοδυτικά της αλ Μπαμπ, και από αυτήν τραυματίστηκαν πολλοί άνθρωποι, είπαν οι πηγές.

Χθες Πέμπτη, οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία αντάρτες απομάκρυναν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από την αλ Μπαμπ--το τελευταίο σημαντικό προπύργιο της οργάνωσης στη βορειοδυτική Συρία--μαζί με τις δύο μικρότερες γειτονικές πόλεις Καμπασίν και αλ Μπεζάχ έπειτα από εβδομάδες συγκρούσεων.

Μετά την κατάληψη της αλ Μπαμπ οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη μικρότερη γειτονική πόλη Ταντέφ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η περιοχή νοτίως της Ταντέφ βρίσκεται υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού και των συμμάχων του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία έκρηξη θάνατοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ