Κουβέλης: Ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ ενώ ήταν πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ;

Την στήριξη του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτερη από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου», είπε ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά στο ραδιόφωνο του «Action». Μάλιστα, αμφισβήτησε ακόμα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χρέωσε την ελληνική οικονομία 86 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στην ερώτηση αν θα κατέβει στις εκλογές απάντησε «δεν θα μελλοντολογήσω και δεν θα πω τίποτα από αυτά που δεν έχω σχεδιάσει. Δεν είμαι ενταγμένος στο ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγω να λέω την πολιτική μου άποψη με τη σαφήνεια και ειλικρίνεια που διεκδικώ να έχω στον πολιτικό μου λόγο».

Στην ερώτηση «με ποιο κόμμα από αυτό που έχουμε μπροστά μας θα μπορούσε να είναι υποψήφιος ο Φώτης Κουβέλης» ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αποκάλυψε πως «το μόνο που θα σας πώ είναι ότι στις προηγούμενες και στις προ προηγούμενες ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ. Στο δημοψήφισμα ψήφισα όχι. Και θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ».

Η τελευταία αποστροφή του Φώτη Κουβέλη προκάλεσε θύελλα σχολίων, γιατί στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 η ΔΗΜΑΡ κατέβηκε αυτόνομη στις εκλογές. Ο ίδιος προσπάθησε να διορθώσει τις εντυπώσεις, σχολιάζοντας, αργότερα, μέσω κύκλων, ότι υπήρξε λάθος διατύπωση αλλά η ζημιά είχε ήδη προκληθεί.

Το γραφείο του Φώτη κουβέλη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τόνιζε ότι «σε παρανόηση, σε παραδρομή ή προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, σε βάρος του πρώην προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, οφείλεται αυτό που επιχειρούν κάποιοι να διαμορφώσουν, παραποιώντας δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό αναφέροντας ότι δήθεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 και «όχι» στο δημοψήφισμα. Δήλωσε ακόμη ότι και πάλι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο».

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2015 ο Φώτης Κουβέλης ήταν επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς η οποία μετείχε με δικό της ψηφοδέλτιο σε ολόκληρη την Ελλάδα και έδωσε τη μάχη με όλες της τις δυνάμεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κουβέλης ΔΗΜΑΡ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ