Θέμης Μάνεσης: Ο μάγκας της ελληνικής TV δεν μένει πια εδώ -Αυτή ήταν η ζωή του [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Θέμης Μάνεσης: Ο μάγκας της ελληνικής TV δεν μένει πια εδώ -Αυτή ήταν η ζωή του [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο έχει προκαλέσει ο θάνατος του αγαπημένου ηθοποιού Θέμη Μάνεση, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χθες, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 72 ετών.

Ο «μάγκας» της ελληνικής τηλεόρασης νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε κλινική της Αθήνας με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, χωρίς να το γνωρίζουν πολλοί. Αλλωστε, τα τελευταία χρόνια έμενε μακριά από τη δημοσιότητα, όχι πάντα από επιλογή. Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνισή του ήταν το 2013, στην τηλεοπτική σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», όπου εμφανίστηκε ως γκεστ.

Ευρέως γνωστός έγινε από το σίριαλ του Mega την περίοδο 1989-1990 «Οι αυθαίρετοι», δίπλα στον Χρήστο Βαλαβανίδη, όπου υποδυόταν έναν μάγκα, τον νταλικέρη Μπάμπη Βαρθακούρη. Αλλά και στην τηλεοπτική σειρά «Δύο ξένοι» υποδυόταν έναν βαρύμαγκα, τον Μένιο Τσαπάρα, αρραβωνιαστικό της Φλώρας (Χρυσούλα Διαβάτη). Είχε πρωταγωνιστήσει, δε, σε δεκάδες σίριαλ και σε πολλές βιντεοταινίες της δεκαετίας του '80.

Θέμης Μάνεσης: Ο μάγκας της ελληνικής TV δεν μένει πια εδώ -Αυτή ήταν η ζωή του [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Θέμης Μάνεσης: Ο μάγκας της ελληνικής TV δεν μένει πια εδώ -Αυτή ήταν η ζωή του [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Ο Θέμης Μάνεσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη (1969). Η πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή έγινε με τον θίασο των Νίκου Ρίζου-Κώστα Βουτσά-Μάρως Κοντού-Γιάννη Βογιατζή (1969-1970), στο έργο των Νίκου Τσιφόρου-Πολύβιου Βασιλειάδη «Αγάπη μου παλιόγρια», όπου υποδυόταν το γκαρσόνι.

Ακολούθησαν συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου, όπως με τους Λάμπρο Κωνσταντάρα, Ρένα Βλαχοπούλου, Μαίρη Χρονοπούλου, Μίμη Φωτόπουλο, Βάσια Τριφύλλη, Κώστα Χατζηχρήστο, Σταμάτη Φασουλή, Σωτήρη Μουστάκα κ.ά. Το 2000 συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ, στο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος», στο οποίο υποδυόταν τον Συκοφάντη.

Θέμης Μάνεσης: Ο μάγκας της ελληνικής TV δεν μένει πια εδώ -Αυτή ήταν η ζωή του [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Στον κινηματογράφο, εμφανίστηκε στις ταινίες «Οι αμαρτωλοί» (1971), «Παραγγελιά!» (1980), «Ξεβράκωτος Ρωμιός» (1980), «Θανάση, σφίξε κι άλλο το ζωνάρι» (1980), «Οι απέναντι» (1981), «Φυλακές ανηλίκων» (1982), «Φυλακές ανηλίκων 2» (1984), «Η γυναικάρα απ' το Κιλκίς» (1985), «Θεόφιλος» (1987) και «Κόκκινος δράκος» (1998).

Αλλά και η τηλεοπτική του παρουσία ήταν πλούσια. Η πρώτη του εμφάνιση στη μικρή οθόνη έγινε το 1972, στο θρυλικό σίριαλ «Η γειτονιά μας». Ακολούθησαν: «Ο δρόμος» (1977), «Μοναστηράκι» (1981), «Η κυρία μας» (1987), «Οι αυθαίρετοι» (1989), «Θεόφιλος» (1989), «Ελλάς, μπορείς, μπορείς να προκριθείς» (1991), «Γίγας μοτέλ» (1993), «Dr Τζούλια και Ms Χάιδω» (1994), «Έναν ελληνικό» (1995), «Οικογένεια Καράμπελα» (2001), «Η απλή μέθοδος των τριών» (2004), «Ήρθε κι έδεσε» (2006) κ.ά.

Ο θάνατος του αδερφού του

Ενα γεγονός που κυριολεκτικά έκανε τον Θέμη Μάνεση να λυγίσει ήταν ο θάνατος του μεγαλύτερου αδερφού του, το 2011. Η απώλειά του τον είχε συνταράξει και η θλίψη τον ακολουθούσε από τότε σε κάθε του βήμα. Οι δυο τους ήταν πολύ δεμένοι και ο αδερφός του πέθανε ξαφνικά, δίχως να έχει προβλήματα υγείας. Αλλωστε, η γυναίκα του, ο γιος του και τα αδέλφια του ήταν αυτά που έδιναν νόημα στην καθημερινότητά του.

Οταν κάποτε τον ρώτησαν για την ηθοποιία, ο Θέμης Μάνεσης είχε πει: «Δεν ξέρω αν έγινα ηθοποιός, αλλά αυτό που κάνω το γουστάρω»...

Θυμηθείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του:


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ