Οι Ελληνες των Οσκαρ: Ποιοι ήταν υποψήφιοι, ποιοι κέρδισαν -Η νίκη της Παξινού, η Μελίνα, ο Χατζηδάκις - iefimerida.gr

Οι Ελληνες των Οσκαρ: Ποιοι ήταν υποψήφιοι, ποιοι κέρδισαν -Η νίκη της Παξινού, η Μελίνα, ο Χατζηδάκις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτή την Κυριακή τρεις Έλληνες θα εμφανιστούν στην απονομή των Όσκαρ , διεκδικώντας το χρυσό αγαλματίδιο.

Ο λόγος βέβαια για τους Γιώργο Λάνθιμο και Εύθυμη Φιλίππου που διαγωνίζονται στην κατηγορία πρωτότυπου σεναρίου για την ταινία «Αστακός», αλλά και για την Δάφνη Ματζιαράκη, που είναι υποψήφια στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους με την ταινία της «4.1 Miles.

Οι δυο πρώτοι βέβαια έχουν ξαναβρεθεί στην μεγάλη κινηματογραφική γιορτή το 2011, όταν ο «Κυνόδοντας» ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Ας θυμηθούμε ποιοι άλλοι Έλληνες, ή ελληνικής καταγωγής καλλιτέχνες κέρδισαν ή διεκδίκησαν το πολυπόθητο αγαλματίδιο μέσα στα χρόνια.

Ο πρώτος ήταν ο Ελληνοαμερικανικής καταγωγής χορευτής και στενός συνεργάτης του Φρεντ Αστέρ, Ερμής Παναγιωτόπουλος, γνωστός ως Hermes Pan, που κέρδισε το 1937 κέρδισε το Βραβείο Όσκαρ για τις χορογραφίες του στην ταινία «A Damsel in Distress». Ήταν υποψήφιος ακόμα δύο φορές: με το «Top Hat» το 1935 και με το «Swing Time» το 1936.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Οσκαρ 2017 Όσκαρ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ