Η Μελάνια Τραμπ κατέθεσε νέα μήνυση κατά της Daily Mail -Η γκάφα και η αλλαγή που έκανε - iefimerida.gr

Η Μελάνια Τραμπ κατέθεσε νέα μήνυση κατά της Daily Mail -Η γκάφα και η αλλαγή που έκανε

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δικηγόροι της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ κατέθεσαν νέα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά της Daily Mail, αφαιρώντας τη διατύπωση ότι η Μελάνια Τραμπ έχασε «την ευκαιρία της ζωής της» για να επωφεληθεί απ’ τη φήμη της, λόγω του άρθρου της βρετανικής εφημερίδας.

Η αρχική μήνυση είχε οδηγήσει πολλούς επικριτές της να διερωτώνται αν ο πραγματικός της στόχος ήταν να αποκομίσει οικονομικά οφέλη απ’ την ιδιότητά της ως Πρώτης Κυρίας.

Η Daily Mail είχε μεταφέρει στο δημοσίευμά της ισχυρισμούς ότι η Μελάνια Τραμπ είχε εργαστεί κάποτε ως συνοδός πολυτελείας, αλλά αργότερα ανακάλεσε. Η Τραμπ επιμένει πάντως στη διεκδίκηση αποζημίωσης 150 εκατ δολαρίων.

Η αρχική μήνυση ανέφερε ότι η κ. Τραμπ είχε τη «μοναδική ευκαιρία, που παρουσιάζεται μια φορά στη ζωή... να δημιουργήσει μια εμπορική επωνυμία σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων, η κάθε μια απ’ τις οποίες θα μπορούσε να αποφέρει επαγγελματικές συνεργασίες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για διάστημα πολλών ετών, στη διάρκεια των οποίων είναι μια απ’ τις πολυφωτογραφημένες γυναίκες του κόσμου.»

Και πρόσθετε ότι οι κατηγορίες προϊόντων θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αξεσουάρ, υποδήματα, κοσμήματα, καλλυντικά, είδη περιποίησης προσώπου, δέρματος, αρώματα κτλ.

Μετά την έντονη κριτική που της ασκήθηκε, ο δικηγόρος της, Τσαρλς Χάρντερ, διέψευσε στα αμερικανικά ΜΜΕ ότι η πελάτισσά του σκόπευε να εκμεταλλευτεί την ιδιότητά της ως Πρώτη Κυρία της χώρας.

Η Μελάνια Τραμπ κατέθεσε νέα μήνυση κατά της Daily Mail -Η γκάφα και η αλλαγή που έκανε | iefimerida.gr 0

Η νέα εκδοχή της μήνυσης, που υποβλήθηκε την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, εστιάζει στην ψυχική οδύνη απ’ το δημοσίευμα της Daily Mail.

«[Οι] ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις [για την κ.Τραμπ, της] προκάλεσαν τεράστια βλάβη στην προσωπική και επαγγελματική [της] φήμη και σε πιθανές οικονομικές ευκαιρίες, την ταπείνωσαν και της προκάλεσαν ψυχική οδύνη», αναφέρει.

Όταν απέσυρε το άρθρο της 20ης Αυγούστου η Daily Mail είχε πει ότι «δεν σκόπευε να δηλώσει ή να αφήσει να εννοηθεί ότι είναι αληθείς αυτοί ισχυρισμοί, ούτε σκόπευε να τονίσει ή να υποδηλώσει ότι η κ.Τραμπ είχε εργαστεί ποτε ως ‘συνοδός κυρίων’ ή σε επιχειρήσεις παροχής σεξουαλικών υπηρεσιών.»

Η κ.Τραμπ είχε καταθέσει μήνυση και κατά του αμερικανού blogger Γουέστερ Τάρπλεϊ για ανάλογους ισχυρισμούς με αυτούς της Daily Mail, αλλά το θέμα τακτοποιήθηκε όταν ο Τάρπλει ζήτησε συγγνώμη και συμφώνησε να πληρώσει ένα «σημαντικό ποσό», είπαν οι δικηγόροι της.

Στις αρχές του μήνα οι New York Times επέπληξαν έναν δημοσιογράφο τους που χαρακτήρισε «πόρνη» την κ. Τραμπ σε ιδιωτική του συνομιλία. Ο δημοσιογράφος ζήτησε συγγνώμη λέγοντας πως το σχόλιό του βασιζόταν σε «ανυπόστατες φήμες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ