Τα μαζεύουν στις ΗΠΑ: Δεν θα γίνουν μαζικές απελάσεις, λέει ο υπουργός Εσωτερικών - iefimerida.gr

Τα μαζεύουν στις ΗΠΑ: Δεν θα γίνουν μαζικές απελάσεις, λέει ο υπουργός Εσωτερικών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα απελάσουν παράτυπους μετανάστες μαζικά, αλλά οι απελάσεις θα πραγματοποιούνται πιο γρήγορα από ό,τι την τελευταία δεκαετία, δήλωσε χθες ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι.

Σε δηλώσεις του στην Πόλη της Γουατεμάλας, ο Κέλι είπε ότι οι αμερικανικές αρχές θα ακολουθήσουν το νόμο των απελάσεων και θα επιστρέψουν τους απελαθέντες στις χώρες των. Οι δηλώσεις του έγιναν μια μέρα αφότου το υπουργείο του δήλωσε ότι σκοπεύει να απελάσει μη-μεξικανούς παράτυπους μετανάστες στο Μεξικό, ανεξάρτητα από την υπηκοότητά τους.

Στο Μεξικό Αμερικανοί αξιωματούχοι

Το Μεξικό αντιδρά με οργή στις “εχθρικές” όπως τις χαρακτήρισε ένας αξιωματούχος, νέες ρυθμίσεις για τους μετανάστες, κι ενώ καταφτάνουν στη χώρα, Αμερικανοί αξιωματούχοι προκειμένου να έχουν κύκλους διαβουλεύσεων για το ζήτημα που έχει προκύψει.

Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε τα σχέδια του, σύμφωνα με τα οποία όλοι σχεδόν οι παράνομοι μετανάστες που ζουν στις ΗΠΑ, θα απελαθούν.

Παράλληλα, η Ουάσιγκτον θα στείλει πολλούς από αυτούς πίσω στο Μεξικό, εάν έχουν εισέλθει σε αμερικανικό έδαφος από τη χώρα αυτή, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ μαζικές απελάσεις Τζον Κέλι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ