Ρωσική βοήθεια σε αποκλεισμένη αμερικάνικη πόλη της Αλάσκας - iefimerida.gr

Ρωσική βοήθεια σε αποκλεισμένη αμερικάνικη πόλη της Αλάσκας

Ρωσική βοήθεια σε αποκλεισμένη αμερικάνικη πόλη της Αλάσκας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι καιροί αλλάζουν και οι δύσκολες καταστάσεις φέρνουν κοντά ακόμα και τους χειρότερους εχθρούς. Αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι οι αμερικάνικες αρχές έδωσαν άδεια σε ρωσικό πετρελαιοφόρο να μεταφέρει καύσιμα την πόλη Νόμ, στην Αλάσκα, όπου οι 3.500 κάτοικοι έχουν παγιδευτεί στους πάγους.

Το ρωσικό πλοίο "Renda" ακολουθεί παγοθραυστικό της αμερικανικής ακτοφυλακής και βρισκόταν χθες Τετάρτη 160 χιλιόμετρα από τη Νόμ. Τα δύο σκάφη αντιμετώπισαν δυσκολίες εξαιτίας των ανέμων και των ρευμάτων που κατέστησαν πολύ δυσχερή την πλεύση τους.

Αυτήν την εποχή, το κλίμα είναι ιδιαίτερα κρύο στην Αλάσκα με τη θερμοκρασία να πέφτει στους -35 βαθμούς Κελσίου. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος των αμερικανικών αρχών, στα δύο πλοία που έχουν διανύσει μέχρι τώρα 320 χιλιόμετρα μέσω πάγων, οι θερμοκρασίες έφτασαν ακόμα και τους -50 βαθμούς.

Το ρωσικό πετρελαιοφόρο μεταφέρει περίπου 3,8 εκατομμύρια λίτρα καύσιμα για τους κατοίκους της Νόμ. Το πλοίο πήρε ειδική άδεια για να βοηθήσει τους αποκλεισμένους κατοίκους της πόλης, αφού σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο μόνο αμερικανικά πλοία μπορούν να πραγματοποιούν ανάλογες παραδόσεις αγαθών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ