Σπείρα έκλεβε αυτοκίνητα που πωλούνταν ή ενοικιάζονταν - iefimerida.gr

Σπείρα έκλεβε αυτοκίνητα που πωλούνταν ή ενοικιάζονταν

Φωτογραφία: IntimeNews/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σπείρα που διέπραττε κλοπές, απάτες και υπεξαιρέσεις σε βάρος εταιρειών μίσθωσης οχημάτων και ιδιωτών, αλλά και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Από την αστυνομία συνελήφθησαν τρεις Ελληνες οι δύο ηλικίας 36 ετών και ένας 65, ενώ ταυτοποιήθηκαν και έξι συνεργοί τους.

Οπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες συγκρότησαν από αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και σκοπό την αφαίρεση αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα, αποσπούσαν με διάφορους τρόπους οχήματα από την Αττική και την Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια είτε τα διοχέτευαν σε διαλυτήρια, προκειμένου να αποσυναρμολογηθούν σε ανταλλακτικά είτε τα χρησιμοποιούσαν για την διακίνηση ναρκωτικών.

Οσον αφορά στον πρώτο τρόπο απόσπασης των οχημάτων, τα μέλη της σπείρας παρουσιάζονταν σε εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων ως πελάτες, πετυχαίνοντας τη μίσθωση οχημάτων τα οποία στη συνέχεια είτε δεν επέστρεφαν είτε προέβαιναν σε ψευδή δήλωση κλοπής.

Στη δεύτερη περίπτωση, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν ιδιώτες, οι οποίοι είχαν αναρτήσει ηλεκτρονική αγγελία πώλησης και αφού τους έπειθαν ότι ενδιαφέρονται για την αγορά του αυτοκινήτου τους, τους απέστελλαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πλαστό αποδεικτικό ηλεκτρονικής κατάθεσης των χρημάτων.

Από την έρευνα κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων που αποδεικνύουν απάτες για την αφαίρεση των οχημάτων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 617 γραμμαρίων, μία καραμπίνα, ενώ βρέθηκε και ένα αφαιρεθέν όχημα το οποίο αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν συνολικά δεκατρείς περιπτώσεις απατών, υπεξαιρέσεων και κλοπών οχημάτων στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη, με την αξία των αφαιρεθέντων αυτοκινήτων να υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελιοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εγκληματική ομάδα απάτες ΕΛ.ΑΣ.
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ