«Πνίγηκε» κάτω από το νερό περιοχή στην Καλιφόρνια -Απίστευτες εικόνες [βίντεο]

Μια ολόκληρη περιοχή του Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια πλημμύρισε μετά την υπερχείλιση χειμάρρου, αναγκάζοντας τις αρχές να επιστρατεύσουν βάρκες για να σώσουν πλημμυροπαθείς με τα ζώα τους.

Δεκάδες κάτοικοι μεταφέρθηκαν απ’ τα μισοβυθισμένα σπίτια τους σε ασφαλή σημεία, και πλύθηκαν με μάνικες για να αποτρέψουν τον κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών απ’ τα βρώμικα νερά.

Οι πυροσβέστες πήγαιναν πόρτα-πόρτα για να ενημερώσουν τους κατοίκους ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ έσωσαν και πέντε άτομα που είχαν αναζητήσει σ’ ένα άσυλο αστέγων.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ένας 15χρονος κοιτάζοντας τη στάθμη του νερού και τα βυθισμένα αυτοκίνητα. Τον έσωσαν απ’ το σπίτι του μαζί με τον αδελφό του και τους γονείς του, που πρόλαβαν να πάρουν μαζί τους λιγοστά ρούχα, κάποιες ηλεκτρονικές συσκευές και φωτογραφίες.

Οι καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν την υπερχείλιση του χειμάρρου ήταν οι τελευταίες μιας σειράς καταιγίδων που έφεραν μεγάλες ποσότητες νερού απ’ τον Ειρηνικό Ωκεανό στην Καλιφόρνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαν Χοσέ Καλιφόρνια πλημμύρες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ