Πήγαν να κάψουν τη Συναγωγή της Κέρκυρας - iefimerida.gr

Πήγαν να κάψουν τη Συναγωγή της Κέρκυρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φωτιά στη Συναγωγή της Κέρκυρας, στην καρδιά της εβραϊκής συνοικίας στο νησί των Φαιάκων αποπειράθηκαν να βάλουν άγνωστοι χτες στα χαράματα, την πρώτη μέρα του Πάσχα των Εβραίων. Η απόπειρα εμπρησμού έγινε γρήγορα αντιληπτή από την αστυνομία με αποτέλεσμα να παρέμβει η πυροσβεστική και να μην επεκταθεί η φωτιά.

Οι δράστες είχαν συγκεντρώσει περίπου 70 παλιά βιβλία σε ένα σημείο της Συναγωγής όπου φυλάσσονται ιερά κείμενα και παλιά βιβλία μεγάλης αξίας πάνω από 400 χρόνια, όπως δήλωσαν υπεύθυνοι της Συναγωγής, και τα άναψαν με σκοπό να κάψουν την Συναγωγή.

Μέλη της Εβραϊκής κοινότητας της Κέρκυρας ανέφεραν στην Αστυνομία ότι δεν είχαν προηγηθεί απειλητικά τηλεφωνήματα. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα γεγονότα συνέβησαν στα Χανιά τον Γενάρη του 2010, με αποτέλεσμα να καταστραφούν 2500 σπάνια βιβλία.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τον αποτροπιασμό του θυμίζοντας ότι η Κέρκυρα έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι από τις πόλεις με τα υψηλότερα ποσοστά αφανισμού των Ισραηλιτών στο Ολοκαύτωμα.

Την απόπειρα εμπρησμού της Συναγωγής στην Κέρκυρα καταδίκασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δηλώνοντας ότι πρόκειτα για πράξη ανήθικη και αποτρόπαιη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ