fbpx Σπαγγέτι με σκόρδο και λεμόνι | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Σπαγγέτι με σκόρδο και λεμόνι

Σπαγγέτι με σκόρδο και λεμόνι
21|02|2017 | 14:39

Πραγματική συνταγή για αποτοξίνωση. Ενα καθαρό πιάτο, με λίγα υλικά, πεντανόστιμο.

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 200 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • 1 μικρό χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμμάρια παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι

Σπαγγέτι με σκόρδο και λεμόνι | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Βράστε τα μακαρόνια σε καυτό και αλμυρό νερό, όπως λέει το πακέτο
  • Ετοιμάστε τη σάλτσα λεμονιού: Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος
  • Προσθέστε το ξύσμα από όλο το λεμόνι και 100 γραμμάρια παρμεζάνα
  • Ανακατέψτε, να μη καεί, βράστε σε χαμηλή φωτιά, ανακατέψτε, ρίξτε πιπέρι
  • Βγάλτε την σάλτσα από τη φωτιά
  • Ψιλοκόψτε τα σκόρδα και σε μια κατσαρόλα ροδίστε τα στο ελαιόλαδο
  • Ετσι όπως έχουν ροδίσει, ρίξτε μέσα τα σπαγγέτι και ανακατέψτε
  • Ρίξτε από πάνω τη σάλτσα λεμόνι, ανακατέψτε
  • Σερβίρετε πολύ ζεστό, ρίξτε από πάνω παρμεζάνα

Σπαγγέτι με σκόρδο και λεμόνι | iefimerida.gr 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ