Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν διόρισε αντιπρόεδρο τη σύζυγό του -Ποια είναι η Αλίεβα, η «Σοφία Λόρεν» της Ανατολής [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν διόρισε αντιπρόεδρο τη σύζυγό του -Ποια είναι η Αλίεβα, η «Σοφία Λόρεν» της Ανατολής [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ διόρισε τη σύζυγό του Mεχριμπάν Αλίεβα ως την πρώτη αντιπρόεδρο της χώρας, την Τρίτη, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία.

Οι Αζέροι ψήφισαν να τροποποιηθεί το Σύνταγμα της χώρας τον Σεπτέμβρη του 2016. Οι τροποποιήσεις δημιούργησαν νέες θέσεις στην ηγεσία, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται ο πρώτος αντιπρόεδρος και μία σειρά από αναπληρωτές προέδρους.

Ταυτόχρονα, επεκτάθηκε η θητεία του προέδρου από τα πέντε χρόνια στα εφτά.

Όπως τονίζει το Anadolu, η θέση του πρώτου αντιπροέδρου χαρίζει ασυλία από κάποια ποινική δίωξη.

Η Αλίεβα είναι 52 ετών και έχει σπουδάσει στο Κρατικό Ιατρικό Ινστιτούτο της Μόσχας, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Είναι μέλος του Νέου Κόμματος του Αζερμπαϊτζαν από το 2004 και αναπληρώτρια πρόεδρος απο το 2013.

Ποια είναι η Μεχριμπάν Αλίεβα

Γεννημένη το 1964 σε ένα σπίτι διανοουμένων στο Αζερμπαϊτζάν, με πατέρα δόκτωρ των μαθηματικών και της φυσικής, με διευθυντική θέση στην Εθνική Ακαδημία Αεροπλοϊας στο Μπακού, γιου του γνωστού συγγραφέα Μιρ Τζαλάλ Πασάγιεφ και μητέρα φιλόλογο, με ιδιαίτερες διακρίσεις στις αραβικές σπουδές, η Αλιέβα δεν θα μπορούσε να παρεκκλίνει από το δρόμο της γνώσης. Τελειώνει το δημόσιο λύκειο παίρνοντας χρυσό μετάλιο για τις επιδόσεις της, σπουδάζει στην Ιατρική Σχολή του Αζερμπαϊτζάν, συνεχίζει τις σπουδές της στην Ιατρική Ακαδημία Σετσένοφ της Μόσχας, παίρνει ειδικότητα στην οφθαλμιατρική και αρχίζει να εργάζεται. Ολα αυτά ενώ έχει ήδη παντρευτεί τον Ιλχάμ Αλίγιεφ.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν διόρισε αντιπρόεδρο τη σύζυγό του -Ποια είναι η Αλίεβα, η «Σοφία Λόρεν» της Ανατολής [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Πολυάσχολη, αφού ιδρύει το ένα ινστιτούτο μετά το άλλο, εκδίδει περιοδικά, προεδρεύει διαφόρων ιδρυμάτων και ομοσπονδιών, όπως της Αζέρικης Ομοσπονδίας Γυμναστικής. Παράλληλα έρχονται και οι διακρίσεις: Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ουνέσκο για την προώθηση των προφορικών και μουσικών παραδόσεων, Γυναίκα της Χρονιάς στο Αζερμπαϊτζάν το 2005, βουλευτής από το ίδιο έτος, ενώ το 2007 λαμβάνει στη Μόσχα το Διεθνές Βραβείο Χρυσή Καρδιά.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η Αλίεβα είναι πολύγλωσση αφού λέγεται ότι μπορεί να συνεννοηθεί άνετα σε όλες τις βασικές δυτικές γλώσσες και ότι έχει αποκτήσει τρία παιδιά, δυο κόρες και ένα γιο.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν διόρισε αντιπρόεδρο τη σύζυγό του -Ποια είναι η Αλίεβα, η «Σοφία Λόρεν» της Ανατολής [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η εντυπωσιακή εμφάνιση

Αδιαμφισβήτητα η Αλίεβα είναι μια από τις ομορφότερες Πρώτες Κυρίες του κόσμου. Εξαιρετικά όμορφη, με καλλίγραμο κορμί, αποτέλεσμα σκληρής γυμναστικής, τραβά τα βλέμματα όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Φυσικά, όχι μόνο δεν φοράει φερετζέ όπως εκατομμύρια άλλες συμπατριώτισσές της, αλλά ντύνεται με την τελευταία λέξη της μόδας.

Πάντως, όταν το 2010 είχαν διαρρεύσει ευαίσθητα έγγραα από Wikileaks, τα σχόλια για την «Πρώτη Κυρία» του Αζερμπαϊτζάν ήταν... πικρόχολα. Η σύζυγος του Ιλχάμ Αλίεφ έχει πρόβλημα έκφρασης στο πρόσωπό της, αναφέρουν αμερικανικά έγγραφα υποστηρίζοντας ότι η κυρία Μεχριμπάν είναι θύμα των πλαστικών επεμβάσεων. «Εχει υποβληθεί σε τόσες πολλές επεμβάσεις λίφτινγκ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κινήσει καθόλου το πρόσωπό της», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αζερμπαϊτζάν πρόεδρος σύζυγος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ