Πιτσιόρλας για Eurogroup: Eγινε μεγάλο βήμα, μένει πολλή δουλειά ακόμη

«Εγινε ένα μεγάλο βήμα, θετικό χτες, ας μην υπερβάλλουμε, μένει πολλή δουλειά ακόμη» ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του Eurogroup.

Μιλώντας στον realfm 97.8 o κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι «επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η αξιολόγηση να κλείσει το συντομότερο. Εγινε ένα βήμα μεγάλο, θετικό χτες, ας μην υπερβάλλουμε, μένει πολλή δουλειά ακόμη».

Στην επισήμανση ότι η διαπραγμάτευση τωρα αρχίζει επί της ουσίας, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ανέφερε:

«Ακριβώς. Πρεπει να βρεθεί η τελική ισορροπία. Θεωρώ ότι αν έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, θα έχουμε πετύχει άριστα τον στόχο μας».

Και πρόσθεσε: «Μέχρι τώρα λέμε ότι το μεγιστό θέμα της οικονομίας αυτή τη στιγμή είναι η φορολογία. Αν πετύχουμε μία σοβαρή μείωση του ΕΝΦΙΑ, αν πετύχουμε σοβαρή μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα, αν αυτά γίνουν είναι παρα πολύ μεγάλα. Η ανταπόδοση στον ελληνικό λαό θα είναι πολλαπλάσια από τις πιθανές απώλειες».

Στο ερώτημα αν οι φοροπαλλαγές θα γίνουν ταυτόχρονα με τα μέτρα ή αργότερα με βάση τα επίσημα αποτελέσματα, ο ίδιος απάντησε:

«Η επιδίωξη είναι να γίνουν ταυτόχρονα. Δεν έχει κλείσει τίποτα ακόμα, πρεπει να περιμένουμε την τελική ισορροπία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πιτσιόρλας αξιολόγηση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ