Διπλωματικός πόλεμος Μαλαισίας-Β.Κορέας για τη σορό του αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν - iefimerida.gr

Διπλωματικός πόλεμος Μαλαισίας-Β.Κορέας για τη σορό του αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αστυνομία της Μαλαισίας περιφρουρεί το νεκροτομείο στην Κουάλα Λουμπούρ όπου βρίσκεται η σορός του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλούς αδελφού του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Ναμ δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα με δηλητήριο στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ ενώ περίμενε να αναχωρήσει.

Διπλωματικός πόλεμος Μαλαισίας-Β.Κορέας για τη σορό του αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν | iefimerida.gr 0
Διπλωματικός πόλεμος Μαλαισίας-Β.Κορέας για τη σορό του αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν | iefimerida.gr 1
Διπλωματικός πόλεμος Μαλαισίας-Β.Κορέας για τη σορό του αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν | iefimerida.gr 2

Εν τω μεταξύ εντείνεται η φημολογία ότι ο γιος του, Κιμ Χαν Σολ, έφθασε χθες βράδυ από το Μακάο στη Μαλαισία για να παραλάβει τη σορό του πατέρα του, ενώ κλιμακώνεται η διπλωματική κόντρα μεταξύ των αρχών της χώρας και της Πιονγιάνγκ, καθώς η Μαλαισία απέρριψε το αίτημα της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας να της παραδώσει τη σορό του Ναμ ζητώντας να δώσει κάποιο μέλος της οικογένειάς του δείγμα DNA ώστε να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του.

Διπλωματικός πόλεμος Μαλαισίας-Β.Κορέας για τη σορό του αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν | iefimerida.gr 3

Παρά τις ενστάσεις της Πιονγιάνγκ έχει ήδη γίνει νεκροψία και τα αποτελέσματά της αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας.

Ελάχιστα είναι γνωστό για τον Χαν Σολ, τον μεγαλύτερο γιο του Ναμ καθώς η οικογένειά του απέφευγε τη δημοσιότητα αφότου περιέπεσε σε δυσμένεια στη Βόρεια Κορέα. Πιστεύεται, πάντως, ότι έχει σπουδάσει κι ότι ζει στο Μακάο ή τη Γαλλία.

Στο μεταξύ η Μαλαισία δηλώνει «προσβεβλημένη» απ’ τα σχόλια του πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας, Κανγκ Τσολ, ο οποίος κατηγόρησε την Κουάλα Λουμπούρ για συγκάλυψη.

Διπλωματικός πόλεμος Μαλαισίας-Β.Κορέας για τη σορό του αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν | iefimerida.gr 4

«Πέρασαν επτά μέρες από το συμβάν, αλλά δεν υπάρχει σαφής ένδειξη για την αιτία θανάτου κι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την έρευνα που έκανε η αστυνομία της Μαλαισίας», δήλωσε ο Κανγκ. «Το μόνο που κάνει είναι να εντείνει τις αμφιβολίες ότι κάποιου άλλου το χέρι κρύβεται πίσω απ’ την έρευνα.»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Μαλαισίας Ανιφάχ Αμάν απάντησε ότι ισχυρισμοί του διπλωμάτη βασίζονται σε «αυταπάτες, ψέμματα και μισές αλήθειες». Ο Κανγκ κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, ενώ η Μαλαισία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στην Πιονγιάνγκ.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα από τη Βόρεια Κορέα, τη Μαλαισία, την Ινδονησία και το Βιετνάμ σε σχέση με τη δολοφονία, ενώ καταζητούνται κι άλλοι τέσσερις Βορειοκορεάτες.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ