Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα; Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

«Λογοτεχνία και Γαστρονομία» στο Free Thinking Zone

Μια συζήτηση για την ιστορία της μαγειρικής ως καθρέφτη του πολιτισμού, τη σύγχρονη πραγματικότητα και το πώς αυτή αποτυπώνεται στη λογοτεχνία, τους δρόμους της πείνας, κυριολεκτικούς, μεταφορικούς και μεταφυσικούς. Συμμετέχουν οι συγγραφείς Αμάντα Μιχαλοπούλου, Ανδρέας Στάικος, Μελίσσα Στοΐλη, Δημήτρης Ψυχογιός και Ούρσουλα Φωσκόλου. Θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νανά Δαρειώτη.

Στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, στις 6.30 το απόγευμα (Σκουφά 64, Αθήνα)

«Το πανόραμα του Νισήμ Λεβή» στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εκδόσεις Καπόν παρουσιάζουν το βιβλίο του Αλέξανδρου Μωυσή «Το πανόραμα του Νισήμ Λεβή, 1898-1944». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Ακαδημαϊκός Άγγελος Δεληβοριάς, ο καθηγητής Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας Κώστας Κωστής, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ηλίας Μαγκλίνης και η δημοσιογράφος Μαρία Καραβία. Στο Μουσείο Μπενάκη, στις 7 το βράδυ (Πειραιώς 138 & Ανδρόνικου, Αθήνα)

Ο Φώτης Βλαστός στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου στο Ψυχικό

Οι εκδόσεις Μικρή Άρκτος παρουσιάζουν το βιβλίο του Φώτη Βλαστού «Η ανατομία ενός κύματος». Στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου, στις 7.30 το βράδυ (Δρόση 2 & Δροσίνη, Πλ. Σολωμού, Ψυχικό)

«Οι Βρετανοί στην Κύπρο» στο Σπίτι της Κύπρου

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και το Σπίτι της Κύπρου παρουσιάζουν τη μελέτη του διπλωμάτη Κύπρου Η. Γεωργαλλή «Οι Βρετανοί στην Κύπρο –Φορολογία και πολιτική στην πρώτη περίοδο της Αγγλοκρατίας και το ζήτημα του φόρου υποτελείας». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιώργος Γεωργής, καθ. Νεότερης Ιστορίας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, πρώην πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, ο Άγγελος Συρίγος, αν. καθ. Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου και ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Κυριάκος Κενεβέζος, πρέσβης Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Γιώργος Συλλούρης, πρόεδρος Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας. Στο Σπίτι της Κύπρου, στις 8 το βράδυ (Ξενοφώντος 2Α, Αθήνα)

Η Κική Δημουλά στις Συναντήσεις με Συγγραφείς στο café του Ιανού

Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με την Κική Δημουλά για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή. Συμμετέχει το αναγνωστικό κοινό. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Η Μαρία Τζιρίτα στο Public

Οι εκδόσεις Ψυχογιός και το Public παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Μαρίας Τζιρίτα «Όσα η αγάπη συγχωρεί». Θα μιλήσουν η συγγραφέας Λένα Μαντά και η δρ Παρασκευή Σακκά, νευρολόγος – ψυχίατρος, πρόεδρος της Eταιρείας Nόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Ολυμπία Σκορδίλη. Στο Public Café στο Σύνταγμα, στις 9 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Αθήνα)

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

«Ο Κίτσος ο λεβέντης και άλλες αγγελίες» στο Free Thinking Zone

Οι εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας και το Free Thinking Zone παρουσιάζουν το βιβλίο του Θανάση Γιοχάλα και της Ζωής Βαΐου «Ο Κίτσος ο λεβέντης και άλλες αγγελίες», μια μεγάλη έρευνα για την ιστορία των πρώτων αγγελιών και διαφημιστικών καταχωρήσεων. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Γιάννης Ευσταθιάδης, ο συγγραφέας και διαφημιστής Βαγγέλης Προβιάς, ο διαφημιστής Θοδωρή Τσεκούρας, δημιουργικός διευθυντής της εταιρείας Ogilvy One. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, συγγραφέας Δημήτρης Φύσσας.

Η Κατερίνα Παπαντωνίου στο Επί λέξει

Οι εκδόσεις Τόπος παρουσιάζουν το «Σκοτεινό ασανσέρ» της Κατερίνας Παπαντωνίου. Θα μιλήσει ο Γιάννης Ξανθούλης. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο συγγραφέας Θάνος Σταθόπουλος. Στο βιβλιοπωλείο Επί λέξει, στις 7 το βράδυ (Ακαδημίας 32, Αθήνα)

«Φάε τον βάτραχό σου» στο Public

Ένα βιωματικό σεμινάριο βασισμένο στο παγκόσμιο best seller του Brian Tracy «Φάε τον Βάτραχο σου». Εισηγητήςο Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, ο τον επικοινωνιολόγο και marketeer. Στο Public στο Σύνταγμα, Αίθουσα εκδηλώσεων, στις 7 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Αθήνα)

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

H Χίλντα Παπαδημητρίου στο Booktalks στο Π. Φάληρο

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Booktalks παρουσιάζουν το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα της Χίλντας Παπαδημητρίου «Η συχνότητα του θανάτου». Με αφορμή το βιβλίο, η συγγραφέας συνομιλεί με τη δημοσιογράφο Αμαρυλλίδα-Ελένη Καρρά και τον ραδιοφωνικό παραγωγό-μουσικοκριτικό Νίκο Πετρουλάκη. Στο βιβλιοπωλείο Booktalks, στις 7.30 το βράδυ ((Αγίου Αλεξάνδρου 58, Π. Φάληρο)

O Χρίστος Χαραλαμπόπουλος στο Public

Οι εκδόσεις Δίαυλος και το Public παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Χρίστου Χαραλαμπόπουλου «Η τέχνη του πολέμου στο ποδόσφαιρο». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο o πρόεδρος της Super League Γιώργος Στράτος και οι δημοσιογράφοι Aντώνης Καρπετόπουλος και Γιώργος Χελάκης. Στο Public στο Σύνταγμα, Αίθουσα εκδηλώσεων, στις 7 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Αθήνα)

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Η Ευγενία Μπογιάνου στο Επίκεντρον στους Αγίους Αναργύρους

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Επίκεντρον παρουσιάζουν το βιβλίο της Ευγενίας Μπογιάνου «Μόνο ο αέρας ακουγόταν». Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Συντονίζει ο Αριστοτέλης Σαΐνης, φιλόλογος-κριτικός βιβλίου. Στο βιβλιοπωλείο Επίκεντρον, στις 8 το βράδυ (Αγίων Αναργύρων 5, Άγιοι Ανάργυροι)

Η Μαριλένα Σπυροπούλου στον Ευριπίδη στη Στοά

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο Ευριπίδης στο Στοά παρουσιάζουν το «Ρου» της βιβλίο της Μαριαλένας Σπυροπούλου. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Αλέξης Πανσέληνος. Στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά , στις 7 το βράδυ (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)

«Όταν ταξίδεψε η καρδιά» στον Ιανό

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο IANOS παρουσιάζουν το φωτογραφικό λεύκωμα του καρδιοχειρουργού Σωτήρη Πράπα «Όπου ταξίδεψε η καρδιά». Θα μιλήσουν οι Μάνος Ελευθερίου, Χρήστος Λόλας, Γιώργος Βότσης και Λάκης Παπαστάθης. Θα συντονίσει ο Θανάσης Θ. Νιάρχος. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Η Βάσια Ακαρέπη στο Public

Οι εκδόσεις Διόπτρα και τo Public παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Βάσιας Ακαρέπη «Το αίνιγμα της κερασόπιτας». Για το βιβλίο θα μιλήσει η ιστορικός και φιλόλογος Αρχοντία Β. Παπαδοπούλου, η συγγραφέας Μαρία Στεφάνου και ο pastry chef και καθηγητής ζαχαροπλαστικής Κωνσταντίνος Πυλαρινός. Τη συζήτηση θα συντονίσει η αρχισυντάκτρια της σελίδας koukidaki, Τζένη Κουκίδου. Στο Public στο Σύνταγμα, Αίθουσα εκδηλώσεων, στις 7 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Αθήνα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συγγραφείς συναντήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ