Οι ιστορικοί κατέληξαν: Αυτοί ήταν οι καλύτεροι πρόεδροι των ΗΠΑ -Σε ποια θέση είναι ο Ομπάμα - iefimerida.gr

Οι ιστορικοί κατέληξαν: Αυτοί ήταν οι καλύτεροι πρόεδροι των ΗΠΑ -Σε ποια θέση είναι ο Ομπάμα

Φωτογραφία: AP/ Nati Harnik
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αβραάμ Λίνκολν ήταν ο κορυφαίος πρόεδρος των ΗΠΑ, κατέληξαν ιστορικοί σε έρευνά τους.

Σύμφωνα με αυτή την «κατάταξη», ο Τζορτζ Ουάσινγκτον και ο Φραγκλίνος Ντ. Ρούζβελτ είναι στις δύο επόμενες θέσεις, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται στη 12η. Ο Θεόδωρος Ρούζβελτ και ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ συμπληρώνουν την κορυφαία πεντάδα των προέδρων της αμερικανικής ιστορίας, σύμφωνα με την έρευνα στην οποία ζητήθηκε από τους ιστορικούς να αξιολογήσουν την ηγεσία των διαφόρων προέδρων.

Πρόκειται για την τρίτη σχετική έρευνα που δημοσιεύεται από το τηλεοπτικό δίκτυο C-SPAM ενόψει της Ημέρας των Προέδρων, που θα γιορταστεί στις ΗΠΑ τη Δευτέρα, καθώς είχαν προηγηθεί αντίστοιχες το 2000 και το 2009.

«Και πάλι οι τρεις πρώτοι είναι οι Λίνκολν, Ουάσινγκτον και FDR -- όπως θα έπρεπε να είναι. Το γεγονός ότι ο Ομπάμα βρίσκεται στον αριθμό 12 την πρώτη φορά που περιλαμβάνεται στην κατάταξη αυτή είναι πολύ εντυπωσιακό», δήλωσε ο Ντάνγκλας Μπρίνκλεϊ, καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Ράις.

Για τις ανάγκες της έρευνας, ζητήθηκε από 91 ιστορικούς να κατατάξουν τους 43 πρώην προέδρους με βάση 10 χαρακτηριστικά της ηγεσίας.

Ο Ομπάμα, ο οποίος αποχώρησε από την προεδρία τον Ιανουάριο με υψηλή δημοτικότητα έπειτα από οκτώ χρόνια στο αξίωμα, ήταν τρίτος στην κατηγορία «επιδίωξη της ισότητας για όλους ενώπιον της δικαιοσύνης» και 39ος στην κατηγορία «σχέσεις με το Κογκρέσο».

Οι Αντριου Τζόνσον, Φράνκλιν Πιρς και Τζέιμς Μπιουκάναν κατέλαβαν τις θέσεις των χειρότερων προέδρων της ιστορίας των ΗΠΑ, χαμηλότερα ακόμη και από τον Ουίλιαμ Χένρι Χάρισον, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος για μόνο έναν μήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ