Ο Μπενουά Αμόν ίσως έρθει στην Ελλάδα -Σήμερα επισκέπτεται την αριστερή Πορτογαλία - iefimerida.gr

Ο Μπενουά Αμόν ίσως έρθει στην Ελλάδα -Σήμερα επισκέπτεται την αριστερή Πορτογαλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αντέντα του Μπενουά Αμόν βρίσκεται και επίσκεψη στην Ελλάδα, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ηγέτη του κινήματος ΣΥΡΙΖΑ, γράφει σήμερα η Liberation.


Ωστόσο, όπως σημειώνει η καθημερινή εφημερίδα, η προεκλογική ομάδα του Μπενουά Αμόν αμφιβάλλει αν ο υποψήφιος πρόεδρος θα προλάβει να επισκεφθεί την Ελλάδα, επειδή η προεκλογική εκστρατεία είναι πολύ σύντομη: ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία θα γίνει σε λιγότερο από δύο μήνες και ο ίδιος θα χρειαστεί να επισκεφθεί κάθε γωνιά της Γαλλίας ώστε να κατορθώσει να κερδίσει ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Σήμερα, ο Μπενουά Αμόν βρίσκεται πολύ χαμηλά στις δημοσκοπήσεις, με ποσοστό περίπου 12% και έρχεται τέταρτος, μετά την Μαρίν Λεπέν, τον Εμμανουέλ Μακρόν και τον Φρανσουά Φιγιόν.


Αντίθετα, σημειώνει η Liberation, θεωρείται βέβαιο ότι ο Μπενουά Αμόν θα επισκεφθεί το Βερολίνο, υποχρεωτικό πέρασμα για κάθε υποψήφιο πρόεδρο της Γαλλίας. Η προεκλογική του ομάδα εργάζεται επίσης για ένα ταξίδι του υποψηφίου στην Ανατολική Ευρώπη, ώστε ο Αμόν να μπορέσει να μιλήσει για τη Ρωσία και για την διεθνή διπλωματία, με αφορμή τις συζητήσεις για το δίδυμο Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ.


Στην Πορτογαλία σήμερα
Ο εκπρόσωπος της αριστερής πτέρυγας του γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος Μπενουά Αμόν πραγματοποιεί την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό ως υποψήφιος πρόεδρος, σε μια χώρα που κυβερνάται από μια ιστορική συμμαχία μεταξύ σοσιαλιστών, κομμουνιστών και ριζοσπαστικής αριστεράς.
Γεμάτο συμβολισμούς είναι το ταξίδι του Μπενουά Αμόν στην Πορτογαλία, όπου θα συναντηθεί και με τους τρεις ηγέτες του κυβερνητικού συνασπισμού, γράφει η εφημερίδα Liberation. Η παράδοξη συμμαχία αντέχει εδώ και 15 μήνες και πρωθυπουργός είναι ο πρώην δήμαρχος της Λισαβώνας και εξαιρετικά δημοφιλής Αντόνιο Κόστα, τον οποίο ο Μπενουά Αμόν θα συναντήσει το Σάββατο. Ο Μπενουά Αμόν θέλει με το ταξίδι του να στείλει το μήνυμα στους γάλλους ψηφοφόρους ότι η Γαλλία μπορεί να κυβερνηθεί από έναν συνασπισμό του Σοσιαλιστικού κόμματος με νεο-κομμουνιστές και οικολόγους.
Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας «άλλαξε λίγο το πρόγραμμά του για να υποδεχθεί τον γάλλο υποψήφιο», έγραψε ο σοσιαλιστής βουλευτής Pascal Cherki, ο οποίος προετοίμασε το ταξίδι του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού κόμματος. «Οι Γάλλοι παρακολουθούν την Πορτογαλία αλλά ισχύει και το αντίθετο: οι Πορτογάλοι θέλουν να κερδίσει την προεδρική εκλογή ο Μπενουά Αμόν στον Μάιο, γιατί τους ενδιαφέρει τόσο τοπικά όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», συμπλήρωσε.
Οι χώρες του Νότου δεν διατηρούν καλές αναμνήσεις (Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία) από την πενταετία του Φρανσουά Ολάντ, στην οποία είχαν εναποθέσει αρχικά τις ελπίδες τους για μια ανακατεύθυνση της Ευρώπης.


Ο Μπενουά Αμόν έχει πολλά κοινά σημεία με τον ΣΥΡΙΖΑ: είναι εναντίον της λιτότητας, βλέπει εχθρικά τις μεταρρυθμίσεις και την ευρωπαϊκή αυστηρότητα και συνομιλεί με ακραία κόμματα για να σχηματίσει κυβέρνηση αν κερδίσει τις προσεχείς εκλογές.
Οταν ήταν ευρωβουλευτής του Σοσιαλιστικού κόμματος, ο Φρανσουά Ολάντ είχε αναθέσει στον Μπενουά Αμόν να τον εκπροσωπεί στις πιο αριστερές χώρες του πλανήτη και ειδικότερα στην Βενεζουέλα.
Ο Αμόν προσπαθεί μάταια να πείσει τον ηγέτη του νεο-κομμουνιστικού κόμματος Γαλλίας, Ζαν Λικ Μελανσόν να μην είναι υποψήφιος πρόεδρος και να συνταχθεί πίσω από τον ίδιο. Στόχος του Αμόν, ο οποίος μένει πολύ χαμηλά σε δημοτικότητα, είναι να μεταπείσει τους νεο-κομμουνιστές και τους Οικολόγους να προτείνουν έναν υποψήφιο, τον ίδιο. Προς το παρόν οι προσπάθειές του πέφτουν στο κενό, αφού ο Μελανσόν του πρότεινε το αντίθετο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπενουά Αμόν Ελλάδα πορτογαλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ