«Η Μαρία δεν ήταν και τόσο Παρθένα» -Μοναχή προκαλεί σάλο στην Ισπανία και δέχεται απειλές θανάτου [εικόνες] - iefimerida.gr

«Η Μαρία δεν ήταν και τόσο Παρθένα» -Μοναχή προκαλεί σάλο στην Ισπανία και δέχεται απειλές θανάτου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αδελφή Λουτσία Καράμ, 51 ετών, επαίνεσε τις χαρές του σεξ, αναφερόμενη ειδικά στο ζευγάρι της Παρθένου Μαρίας και του Ιωσήφ, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Προκάλεσε μιντιακή θύελλα, απειλές θανάτου και απειλές αφορισμού.

«Αν κάποιος νιώθει οργισμένος, καταθέτω τη συγγνώμη μου. Και αν κάποιος δεν κατάλαβε το νόημα όσων είπα, είμαι έτοιμη να κάνω διάλογο» ήταν η απάντηση της μοναχής Λουτσία Καράμ. Στη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής η μοναχή υπερασπίστηκε τη σεξουαλική ηδονή και δήλωσε ότι «κατά πάσα πιθανότητα» η «παρθένος» Μαρία είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον μαραγκό Ιωσήφ. Τα λόγια της προκάλεσαν θύελλα στην εκκλησία αλλά και στα social media, τα οποία η μοναχή παρακολουθεί με πάθος.

«Η Μαρία δεν ήταν και τόσο Παρθένα» -Μοναχή προκαλεί σάλο στην Ισπανία και δέχεται απειλές θανάτου [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Η θύελλα που προκλήθηκε πήρε τέτοιες διαστάσεις που η συγγνώμη της δεν ήταν αρκετή για να ηρεμήσει τα πνεύματα. Η μοναχή αναγκάστηκε μάλιστα να δηλώσει ότι η ίδια είναι παρθένα και δεν αυνανίζεται ποτέ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι πιστεύει στην παρθένο Μαρία, όπως απαιτεί η καθαρή παράδοση του καθολικού δόγματος.


Η μοναχή βρέθηκε στο επίκεντρο ενός μιντιακού κυκλώνα και αποκάλυψε ότι μετά τις δηλώσεις της δέχτηκε απειλές θανάτου.


Από τη στιγμή που οι δηλώσεις της έγιναν γνωστές, η ισπανική εκκλησία έγινε άνω κάτω, ενώ ακόμη και το Βατικανό σοκαρίστηκε. Ο αρχιεπίσκοπος της Βαρκελώνης δήλωσε ότι «πρόκειται για ένα σοβαρό σκάνδαλο. Είναι μια επίθεση που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή εναντίον μιας θεμελιώδους αλήθειας του καθολικού δόγματος».
Οι καθολικοί κύκλοι της Ισπανίας ξεκίνησαν την συγκέντρωση υπογραφών στο Change.org και συγκέντρωσαν πάνω από 15.000, προκειμένου να αφοριστεί η μοναχή, η οποία ζει με πέντε άλλες μοναχές στο μοναστήρι Santa Clara de Manresa, κοντά στη Βαρκελώνη.

«Η Μαρία δεν ήταν και τόσο Παρθένα» -Μοναχή προκαλεί σάλο στην Ισπανία και δέχεται απειλές θανάτου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ενας εκπρόσωπος της επισκοπικής Συνόδου, ο José Maria Gil Tamayo, δήλωσε ότι μελετά «την πολύ προβληματική περίπτωση αυτής της γυναίκας» της οποίας οι δηλώσεις «βρωμίζουν το μήνυμα της καθαρότητας του χριστιανικού δόγματος».
Ολα ξεκίνησαν στην εκπομπή Chester In Love, ένα επιτυχημένο τοκ σόου του ιδιωτικού καναλιού Cuatro της Ισπανίας, στα τέλη Ιανουαρίου. Καλεσμένη να μιλήσει για θέματα σεξουαλικότητας, η μοναχή Λουτσία Καράμ φορώντας χοντρά γυαλιά και αυστηρό ένδυμα, μίλησε ανοιχτά για τις απόψεις της:
«Πιστεύω ότι η Μαρία ήταν ερωτευμένη με τον Ιωσήφ, ότι αποτελούσαν ένα κανονικό ζευγάρι και ότι κατά πάσα πιθανότητα είχαν σεξουαλικές σχέσεις». Και πρόσθεσε:
«Το σεξ είναι ένας καλός τρόπος για να εκφράσει κάποιος τα ερωτικά του συναισθήματα... Για την εκκλησία, είναι ένα θέμα βρώμικο και κρυφό, αλλά εγώ πιστεύω ότι είναι ευλογία...Εκτιμώ ότι κάνουμε λάθος στον τρόπο που διδάσκουμε τα πράγματα: θελήσαμε να μεταμορφώσουμε το νόημα του Ευαγγελίου σε κάτι καθαρά πνευματικό και προσπαθήσαμε να επιβάλουμε την παράλογη ιδέα ότι το σώμα είναι η φυλακή της ψυχής».

«Η Μαρία δεν ήταν και τόσο Παρθένα» -Μοναχή προκαλεί σάλο στην Ισπανία και δέχεται απειλές θανάτου [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Η μοναχή Λουτσία Καράμ γεννήθηκε στην Αργεντινή, λιβανέζικης καταγωγής, και είναι υπεύθυνη ενός Ιδρύματος που βοηθάει 1.400 φτωχές οικογένειες. Είναι πολύ ενεργή και γνωστή για τις τηλεοπτικές της παρεμβάσεις. Συμμετέχει με ενθουσιασμό σε τηλεοπτικές συζητήσεις και έχει παρουσία στα social media. Ο λογαριασμός της στο Twitter έχει 180.000 ακολούθους και την αποκαλούν «La Monja Tuitera» («Η καλή αδελφή των tweets»).

«Η Μαρία δεν ήταν και τόσο Παρθένα» -Μοναχή προκαλεί σάλο στην Ισπανία και δέχεται απειλές θανάτου [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Τα τελευταία χρόνια η μοναχή Λουτσία Καράμ έκανε έξαλλη την αρχιεπισκοπή επειδή επέλεξε να υποστηρίξει το κίνημα απόσχισης της Καταλωνίας από την Ισπανία και ειδικότερα τον ηγέτη Artur Mas, ο οποίος βρίσκεται κατηγορούμενος ότι θέλησε να κάνει παράνομο δημοψήφισμα απόσχισης τον Νοέμβριο του 2014.
Σήμερα, εκ νέου, η Λουτσία Καράμ προκαλεί την οργή της συντηρητικής και καθολικής Ισπανίας. Η ίδια επιμένει και απάντησε μέσα από τα social media:
«Είμαι πολύ ανήσυχη από αυτή την ατμόσφαιρα της εκδίκησης, του μίσους και της συκοφαντίας που υπάρχει στα μίντια και στους παραδοσιακούς κύκλους... Δεν κατάλαβαν τίποτα από την ομορφιά της σεξουαλικής πράξης».

«Η Μαρία δεν ήταν και τόσο Παρθένα» -Μοναχή προκαλεί σάλο στην Ισπανία και δέχεται απειλές θανάτου [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μοναχή Μαρία παρθένος Ισπανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ