Ο Ακι Καουρισμάκι εγκαταλείπει τον κινηματογράφο - iefimerida.gr

Ο Ακι Καουρισμάκι εγκαταλείπει τον κινηματογράφο

Φωτογραφίες: AP Photo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την σκηνοθεσία εγκαταλείπει ο Φινλανδός κινηματογραφιστής Ακι Καουρισμάκι, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση της χώρας του YLE.

«Το έχω ξαναπεί αλλά αυτή τη φορά είναι πραγματικά ''αντίο''. Αυτή η ταινία θα είναι η τελευταία για εμένα», δήλωσε, αναφερόμενος στην ταινία του η «Αλλη πλευρά της ελπίδας».

«Έχω κουραστεί. Θέλω να αρχίσω να ζω τη δικιά μου ζωή, επιτέλους», εξήγησε.

Ο Καουρισμάκι είναι ένας από τους επικρατέστερους για τη Χρυσή Αρκτο για την ταινία του, που αρχικά προοριζόταν για τριλογία.

Η «Αλλη πλευρά της ελπίδας» αφηγείται τη διαδρομή ενός Σύρου ο οποίος ζητά άσυλο στη Φινλανδία. Μετά το Λιμάνι της Χάβρης το 2011, που ήταν η πρώτη ταινία της τριλογίας, θα ακολουθούσε και μια τελευταία μεγάλου μήκους ταινία που τώρα δεν θα γυριστεί.

Το «Λιμάνι της Χάβρης», που παρακολουθεί έναν Αφρικανό έφηβο χωρίς χαρτιά στην πόλη-λιμάνι της βόρειας Γαλλίας, είχε κερδίσει το βραβείο της διεθνούς επιτροπής κριτικών κινηματογράφου (FIPRESCI) στις Κάνες το 2011 και το βραβείο Λουί-Ντελίκ το ίδιο έτος.

Ο Καουρισμάκι είναι γνωστός για την ταινία του «Ο Ανθρωπος χωρίς παρελθόν» (2002), η οποία κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών το 2002 και ήταν υποψήφια για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας (2003). Ο Άκι Καουρισμάκι δεν παραβρέθηκε στην τελετή απονομής των Οσκαρ το 2003 διαμαρτυρόμενος για τον πόλεμο στο Ιράκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ακι Καουρισμάκι κινηματογραφιστής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ