Ερό: Πολύ συγκεχυμένη και ανησυχητική η θέση των ΗΠΑ για το Μεσανατολικό

«Πολύ συγκεχυμένη και ανησυχητική» χαρακτήρισε ο Ζαν Μαρκ Ερό έκρινε τη θέση των ΗΠΑ στην ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη.

«Θέλησα να του υπενθυμίσω μετά τη συνάντηση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Νετανιάχου ότι για τη Γαλλία δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την προοπτική των δύο Κρατών. Η άλλη επιλογή (σ.σ. χωρίς την επιλογή των δύο Κρατών) στην οποία αναφέρθηκε ο Τίλερσον δεν είναι ρεαλιστική, δίκαιη ή ισορροπημένη» υπογράμμισε ο Ερό μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον στο πλαίσιο της συνόδου των ΥΠΕΞ της G20 στη Βόνη.

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας δεν διευκρίνισε, ωστόσο, ποια άλλη επιλογή πρότεινε ο Τίλερσον.

Οσον αφορά το θέμα της Ρωσίας ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι είναι ευτυχής καθώς άκουσε τον Αμερικανό ομόλογό του να λέει ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας για την εμπλοκή της στην ουκρανική κρίση θα αρθούν μονάχα όταν καταγραφεί πρόοδος στην εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ για τον τερματισμό των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία.

«Θεωρώ ότι υπήρξε λίγο περισσότερο ακριβής ακόμα κι αν έκρινα ότι στο Μεσανατολικό ήταν πολύ συγκεχυμένος και ανησυχητικός», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζαν Μαρκ Ερό ΗΠΑ Μεσανατολικό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ