Ζουμερές μπριζόλες στο γκριλ, με λαχανικά

Είναι τόσο φοβερή ιδέα που θα την εντάξετε αμέσως στις μαγειρικές σας συνήθειες: ζουμερή μπριζόλα με φρέσκα λαχανικά, όλα μαζί σε ένα ταψάκι.


Υλικά

  • 1 ή 2 ή 3 μπριζόλες με κάποιο πάχος (ζητήστε κόντρα φιλέτο)
  • 1/2 κιλό πατάτες baby
  • 1/2 κιλό μπρόκολο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 5-10 ντοματίνια
  • 1 κουταλάκι ξερό θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε το φούρνο στο γκριλ, δυνατή φωτιά
  • Σε μια κατσαρόλα βράστε τις πατάτες με τη φλούδα για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό
  • Σε ένα ταψάκι φούρνου ρίξτε ελαιόλαδο και αλείψτε καλά ως τις γωνίες
  • Πλύντε το μπρόκολο και καθαρίστε τα χοντρά κοτσάνια, κρατήστε τα μπουκέτα
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο κρέας, τοποθετήστε το στο ταψάκι
  • Συμπληρώστε ολόγυρα τα λαχανικά, το σκόρδο ολόκληρο, ρίξτε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι παντού
  • Ψήστε το φαγητό για 5 -7 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίστε τις μπριζόλες
  • Ο χρόνος εξαρτάται από πόσο ψημένες προτιμούμε τις μπριζόλες -Καλύτερα να μη καούν
  • Αποτέλεσμα; Ζουμερές μπριζόλες, μπρόκολο al dente, πατάτες λουκούμι!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ