Για τον Τραμπ δεν είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί παλαιστινιακό κράτος - iefimerida.gr

Για τον Τραμπ δεν είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί παλαιστινιακό κράτος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την συνάντησή του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένζαμιν Νετανιάχου, ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε τη θέση του για την ανεύρεση ειρηνικής λύσης στην διένεξη Παλαιστινίων και Ισραήλ.


«Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιμείνουν για την δημιουργία παλαιστινιακού κράτους ως προαπαιτούμενο για την υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων», αναφέρουν οι New York Times, μετά την συνάντηση του αμερικανού προέδρου με τον ισραηλινό πρωθυπουργό.
«Βλέπω τη λύση των δύο κρατών και τη λύση του ενός κράτους. Προτιμώ τη λύση που αρέσει και στις δύο πλευρές. Μπορώ να είμαι ικανοποιημένος και με τις δύο λύσεις. Επί μακρόν πίστευα ότι η λύση των δύο κρατών ήταν η πιο απλή. Αλλά αν το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι είναι ικανοποιημένοι με τη λύση που θεωρούν καλύτερη, εγώ θα είμαι ικανοποιημένος επίσης» ήταν η δήλωση Τραμπ.


Οι New York Times σημειώνουν ότι «η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί μια στροφή μετά από δύο δεκαετίες διπλωματικών προσπαθειών και θέτει μια σειρά ερωτημάτων για την βιωσιμότητα αυτής της άποψης».
Πράγματι, υπάρχουν ελάχιστες ελπίδες να αποδεχθούν οι Παλαιστίνιοι μια λύση που δεν προβλέπει τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους, προσθέτει η αμερικανική εφημερίδα.


Από την πλευρά του, το αγγλόφωνο ισραηλινό σάιτ Ha’Aretz αναφέρει ότι την παραμονή της συνάντησης των δύο ηγετών, ο πρόεδρος της παλαιστινιακής αρχής Μαχμούτ Αμπάς συνάντησε έναν αξιωματούχο της CIA στην Ραμάλα. Σύμφωνα με παλαιστινιακή πηγή που γνωρίζει το θέμα, στην συνάντηση αυτή «οι Παλαιστίνιοι έλαβαν καθησυχαστικές δηλώσεις για το θέμα της δημιουργίας δύο κρατών», αναφέρει το Ha’Aretz.
Στις ΗΠΑ, το σάιτ Vox συνοψίζει την στάση του αμερικανού προέδρου για την ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη με ένα γνωστό emoticon. Είναι ένας άνθρωπος που σηκώνει τους ώμους σαν να λέει: «Ε, λοιπόν, τώρα βγάλτε τα πέρα με αυτή την άποψη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τραμπ παλαιστινιακό κράτος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ