Η εγκληματικότητα είχε χτυπήσει κόκκινο - Αλώνιζαν οι κακοποιοί μέσα στις γιορτές - iefimerida.gr

Η εγκληματικότητα είχε χτυπήσει κόκκινο - Αλώνιζαν οι κακοποιοί μέσα στις γιορτές

ελληνική αστυνομία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα στατιστικά στοιχεία για την εγκληματική δραστηριότητα κατά την περσινή χρονιά δείχνουν πως η κατάσταση στην Αττική είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο και οι πολίτες δεν αισθάνονται καμία απολύτως ασφάλεια.Μέσα στο 2011 μόνο η ομάδα ΔΙ.ΑΣ συνέλαβε 222 ληστές, 1241 κλέφτες, 66 τσαντάκηδες, 397 άτομα που οπλοφορούσαν παράνομα, 2472 φυγόποινους, 802 Έλληνες και αλλοδαπούς για κατοχή ναρκωτικών καθώς και 1508 λαθρομετανάστες. Παράλληλα, βρήκε 844 κλεμμένα αυτοκίνητα, συνολικά ήλεγξε 481.711 άτομα και πραγματοποίησε 28.577 προσαγωγές.

Την ίδια ώρα τις δύο τελευταίες εβδομάδες, αυτές των εορτών δηλαδή, η έκρηξη της βίας και της εγκληματικότητας με ένοπλους ληστές να κάνουν πάρτι φαίνεται πως θορύβησε τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ και αποφάσισαν να ενισχύσουν την ομάδα ΔΙ.ΑΣ, με 80 νέους αστυνομικούς που ξεκίνησαν από σήμερα εκπαίδευση. Την ίδια ώρα αναφέρεται πως ακόμη 300 αστυνομικοί προστέθηκαν στο δυναμικό της Άμεσης Δράσης. Επίσης, αποφασίστηκε να αυξηθούν οι νυχτερινές περιπολίες.

Υπενθυμίζεται πως η ομάδα ΔΙ.ΑΣ τους τελευταίους μήνες είχε αποδυναμωθεί καθώς από τους 2160 αστυνομικούς και τις 1002 μοτοσικλέτες που αριθμεί η υπηρεσία από όταν ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2010, έφθασε να έχει μάχιμους μόλις 1200.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ