Κόλαση φωτιάς στη Νέα Ζηλανδία: αποτεφρώθηκαν σπίτια, απομακρύνθηκαν κάτοικοι [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Κόλαση φωτιάς στη Νέα Ζηλανδία: αποτεφρώθηκαν σπίτια, απομακρύνθηκαν κάτοικοι [εικόνες & βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: stuff
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκατοντάδες σπίτια εκκενώθηκαν στο Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας καθώς μαίνεται μια τεράστια πυρκαϊά στα περίχωρά του.

Οι αρχές κήρυξαν την πόλη και τις γύρω περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ δυνάμεις του στρατού σπεύδουν να συνδράμουν τους πυροσβέστες.

Κόλαση φωτιάς στη Νέα Ζηλανδία: αποτεφρώθηκαν σπίτια, απομακρύνθηκαν κάτοικοι [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Τουλάχιστον 11 σπίτια αποτεφρώθηκαν ενώ πυκνό νέφος καπνού έχει καλύψει την πόλη. Πάνω στο καθήκον σκοτώθηκε ο πιλότος ενός ελικοπτέρου που συνετρίβη. Πρόκειται για τον σμηναγό Στήβεν Άσκιν, που είχε τιμηθεί με παράσημο ανδρείας όταν ήταν στο Αφγανιστάν, επειδή βοήθησε να σωθούν οι ζωές των ενοίκων ενός ξενοδοχείου στην Καμπούλ, στο οποίο είχαν επιτεθεί μαχητές Ταλιμπάν το 2011.

Κόλαση φωτιάς στη Νέα Ζηλανδία: αποτεφρώθηκαν σπίτια, απομακρύνθηκαν κάτοικοι [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Η πυρκαϊά ξέσπασε σε δύο σημεία στους λόφους νότια του Κράισττσερτς, αλλά τα δύο μέτωπα γρήγορα ενώθηκαν και καλύπτουν τώρα μια έκταση περίπου 18.000 στρεμμμάτων.

Κόλαση φωτιάς στη Νέα Ζηλανδία: αποτεφρώθηκαν σπίτια, απομακρύνθηκαν κάτοικοι [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 2

Πάνω από 130 πυροσβέστες έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης με τη βοήθεια 14 ελικοπτέρων και τριών πυροσβεστικών αεροσκαφών. Η αστυνομία εκκένωσε περίπου 400 σπίτια, αλλά εκατοντάδες άλλοι κάτοικοι της περιοχής επέλεξαν να απομακρυνθούν από μόνοι τους από την περιοχή. Οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους ότι η πύρινη λαίλαπα μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα κατεύθυνση αφήνοντάς τους ελάχιστο χρόνο να απομακρυνθούν.

«Αν ανησυχείτε, μην αναβάλλετε. Φύγετε όσο είναι καιρός», είπε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Ας Ταμπ.

Κόλαση φωτιάς στη Νέα Ζηλανδία: αποτεφρώθηκαν σπίτια, απομακρύνθηκαν κάτοικοι [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 3

Συντετριμμένος ένας κάτοικος της περιοχής, ο Χένρι Ρις, είπε σε τοπικά ΜΜΕ ότι είδε από μακριά το σπίτι του να αποτεφρώνεται. «Δεν το πιστεύω ότι έπιασε φωτιά, αφού είχε γλιτώσει τη νύχτα», δήλωσε.

Άλλοι κάτοικοι οργανώθηκαν μέσω των social media για να παράσχουν καταλύματα σε πυροπαθείς κι όσους απομακρύνθηκαν απ’ τις εστίες τους.

Ο πρωθυπουργός Μπιλ Ίνγκλις πήγε στο Κράιστσερτς για να συμπαρασταθεί στους κατοίκους κι όπως είίπε στα ΜΜΕ η πυρκαϊά «έχει περιοριστεί, αλλά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νέα Ζηλανδία Κράισττσερτς πυρκαϊά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ