Χρυσόγονος: Aν συρθούμε σε διαπραγμάτευση έως το καλοκαίρι, τα προληπτικά μέτρα θα εφαρμοστούν - iefimerida.gr

Χρυσόγονος: Aν συρθούμε σε διαπραγμάτευση έως το καλοκαίρι, τα προληπτικά μέτρα θα εφαρμοστούν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Aν συρθούμε σε διαπραγμάτευση έως το καλοκαίρι, θα έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο και αυτό θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Τέτοια ζημιά, ώστε τα προληπτικά μέτρα να εφαρμοστούν και να λειτουργήσουν ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία».

Τα παραπάνω δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος. «Τον Ιούλιο υπάρχουν πληρωμές 7,5 δισεκ. ευρώ, πρέπει να πάρουμε δανεικά και δυστυχώς ξέρουμε από ποιους… Κυρίως στόχος πρέπει να είναι η επιστροφή στις αγορές το φθινόπωρο το 2018, όλα τα αλλά είναι μάχες οπισθοφυλακών», συμπλήρωσε.

«Πρέπει να βλέπεις τη λιγότερο κακή από τις εναλλακτικές που έχεις μπροστά σου, καλώς αντιστέκεται η κυβέρνηση σε ό,τι μπορεί να αντισταθεί, όμως πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί από το διακρατικό δανεισμό και να βγούμε στις αγορές το 2018, ο διακρατικός δανεισμός είναι σαν τη δόση με τα ναρκωτικά», δήλωσε ο κ. Χρυσόγονος τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να κλείσει την αξιολόγηση και ότι οι εκλογές δεν θα ωφελήσουν την χώρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει δημοκρατικό πρόβλημα να νομοθετηθούν τα προληπτικά μέτρα, καθώς η λαϊκή εντολή ισχύει έως το Σεπτέμβριο του 2019. Ο κ. Χρυσόγονος χαρακτήρισε το όλο θέμα «παραλογισμό των δανειστών».

«Έχω φωνή και διαφορετική άποψη τα κόμματα δεν μπορεί να είναι στρατιές παπαγάλων», σημείωσε αναφερόμενος στην σύγκρουση με το Μέγαρο Μαξίμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ