Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα; Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή: Ο μύθος του Άμλετ
Ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης και η δημοσιογράφος Εριφύλη Μαρωνίτη συνομιλούν με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Νότη Παρασκευόπουλο για τον Άμλετ της λογοτεχνίας, του θεάτρου και του κινηματογράφου. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

«Ανισότητες, φτώχεια, οικονομικές ανατροπές στα χρόνια της κρίσης» στην Τεχνόπολη
Οι εκδόσεις Πόλις παρουσιάζουν το βιβλίο του Τάσου Γιαννίτση και του Σταύρου Ζωγραφάκη ««Ανισότητες, φτώχεια, οικονομικές ανατροπές στα χρόνια της κρίσης». Με τους συγγραφείς θα συνομιλήσουν ο Σταύρος Θωμαδάκης, ο Φοίβος Καρζής και ο Νίκος Χριστοδουλάκης. Θα συντονίσει η Νόνη Καραγιάννη. Στη Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αεριοφυλάκιο 1 –Αμφιθέατρο, στις 7 το βράδυ (Πειραιώς 100, Γκάζι)

«Μια περίπου πόλη» στον Πολυχώρο Μεταίχμιο
Μια περιήγηση στην ενδοχώρα της ελληνικής κοινωνίας και στα μεγάλα κεφάλαια του συλλογικού της ασυνείδητου, με αφορμή το νέο βιβλίο του Τάκη Θεοδωρόπουλου με τίτλο «Στη χώρα του περίπου». Ο συγγραφέας, παίρνοντας αφορμή από τα γεγονότα και τις καταστάσεις των τελευταίων ετών της κρίσης, περιγράφει, αναλύει, καυτηριάζει, διαφωνεί και προτείνει, και κυρίως αποπειράται να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Γιατί οδηγηθήκαμε στην καταστροφή του κέντρου της Αθήνας; Πώς επηρεάζει το προσφυγικό - μεταναστευτικό τους ιστούς της ελληνικής κοινωνίας; Μπορεί να υπάρξει δημοκρατία χωρίς ελίτ; Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, στις 7.30 το βράδυ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Η Edith Hall στον Ιανό
Οι εκδόσεις Διόπτρα και ο Ιανός παρουσιάζουν το βιβλίο της Edith Hall «Αρχαίοι Έλληνες». Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Βάλτερ Πούχνερ, ομ. καθηγητής στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών. Με την Edith Hall θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)



Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Η Αγγελική Νικολούλη στο Κρεμλίνο του Πειραιά
Οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο IANOS στο Κρεμλίνο του Πειραιά παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Αγγελικής Νικολούλη «Έρωτας φονιάς». Με την Αγγελική Νικολούλη θα συνομιλήσουν η Μανουσία Κυπραίου, κοινωνιολόγος-ψυχολόγος και ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου, εγκληματολόγος. Στον πολυχώρο Κρεμλίνο, στις 7 το βράδυ (Καραΐσκου 119, Πειραιά)

«Ιστορία της μη κανονικότητας» στο Polis Art Café
Οι εκδόσεις Ασίνη παρουσιάζουν τη μελέτη της Δημήτρας Τζανάκη «Ιστορία της μη κανονικότητας. Εισαγωγή στην ιστορία του εκθηλυσμού, της υστερίας, του αυνανισμού, της ομοφυλοφιλίας και της πορνείας στον Μεσοπόλεμο».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μάρω Παντελίδου-Μαλούτα, καθηγήτρια πολιτικής επιστήμης, ο Hλίας Νικολακόπουλος, ομ. καθηγητής εκλογικής κοινωνιολογίας, η Ευτυχία Μπέκου, πολιτική επιστήμων, πρ. Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων-υπ.Εσωτερικών και ο Θανάσης Λάγιος: δρ. Φιλοσοφίας. Στο Polis Art Café, στις 8 το βράδυ (Πεσμαζόγλου 5, Στοά του Βιβλίου, Αθήνα)

Η Κατίνα Δημητρίου Ψαριανού στον Ιανό
Οι εκδόσεις Γαβριηλίδη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο της Κατίνας Δημητρίου Ψαριανού «Ας ζήσει και κανένας». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, οι συγγραφείς Πέτρος Τατσόπουλος και Χρήστος Χωμενίδης και ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Νένα Μεντή. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)


Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017
Ο Μιχάλης Μοδινός στο Book Plus / Art & Coffee

Οι εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Μιχάλη Μοδινού «Εκουατόρια». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δημοσιογράφος και κριτικός βιβλίου Μικέλα Χαρτουλάρη και ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Φύσσας. Στο Books Plus / Art & Coffee, στις 7 το βράδυ (Πανεπιστημίου 37, Αθήνα)

Η Ελένη Πριόβολου στο βιβλιοπωλείο Γνώση στα Ιλίσια
Συνάντηση με τη συγγραφέα Ελένη Πριόβολου με αφορμή το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο «Μετά φόβου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Στο βιβλιοπωλείο Γνώση, στις 7 το βράδυ (Γρ. Αυξεντίου 26, Ιλίσια)

Ο Θανάσης Χειμωνάς στο βιβλιοπωλείο Μωβ Σκίουρος
Οι εκδόσεις Πατάκη και ο Μωβ Σκίουρος παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Θανάση Χειμωνά «Αίτημα φιλίας». Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η φιλόλογος Ελένη Κοσμά. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Κατερίνα Μισιχρόνη. Στο βιβλιοπωλείο Μωβ Σκίουρος, στις 7.15 το βράδυ (Πλατεία Καρύτση 4, Αθήνα)

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

«Καζαντζάκης-Ζορμπάς, μια αληθινή φιλία» στον Ιανό
Οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Στασινάκη, προέδρου της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη ««Καζαντζάκης-Ζορμπάς, μια αληθινή φιλία». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Θανάσης Αγαθός, επ. καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας και η διευθύντρια των εκδόσεων Καζαντζάκη Νίκη Στάυρου. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Poetry X 2 στο Booktalks: Γιώργος Βέης & Λίνα Στεφάνου
Το βιβλιοπωλείο Booktalks παρουσιάζει τους ποιητές Γιώργο Βέη και Λίνα Στεφάνου.
Στις 8 το βράδυ (Αγίου Αλεξάνδρου 58, Π. Φάληρο)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ