Σχέδιο δολοφονίας του Πατριάρχη Γεωργίας συγκλονίζει την τοπική Εκκλησία [εικόνες] - iefimerida.gr

Σχέδιο δολοφονίας του Πατριάρχη Γεωργίας συγκλονίζει την τοπική Εκκλησία [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αστυνομία της Γεωργίας συνέλαβε έναν ιερέα με την υποψία ότι σχεδίαζε να δηλητηριάσει υψηλόβαθμο κληρικό, ενδεχομένως και τον ίδιο τον Πατριάρχη Ηλία Β΄!

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε κυάνιο στις αποσκευές του π. Γκιόργκι Μαμαλάτζε, όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Τιφλίδας προτού επιβιβαστεί σε αεροσκάφος που θα τον μετέφερε στη Γερμανία.

Ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Γεωργίας, Πατριάρχης Ηλίας Β΄ νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη Γερμανία, αλλά δεν είναι 100% σίγουρο ότι αυτός ήταν ο στόχος της συνωμοσίας.

Η γεωργιανή κυβέρνηση λέει ότι «απέτρεψε μια μεγάλη καταστρροφή».

«Απετράπη μια ύπουλη επίθεση στην Εκκλησία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γκιόργκι Κβιρικασβίλι.

Ο π. Μαμαλάτζε είναι επικεφαλής των υπηρεσιών διαχείρισης ακινήτων του Πατριαρχείου και διευθυντής του ιατρικού κέντρου «Ιωακείμ και Άννα» στη Γεωργία.

Μιλώντας στο γεωργιανό δίκτυο Rustavi-2 TV ο γενικός εισαγγελέας Ηρακλής Σοτάτζε είπε ότι οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το σπίτι του π. Μαμαλάτζε βρήκαν ένα αυτοσχέδιο όπλο.

Ο κατηγορούμενος ιερέας είχε ζητήσει από κάποιον -που δεν κατονομάζεται- να του πουλήσει κυάνιο και αυτός ήταν που ειδοποίησε την αστυνομία, αποκάλυψε ο εισαγγελέας.

Ο 84χρονος σήμερα Πατριάρχης Ηλίας Β΄ κρατά από το 1977 τα ηνία της Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία υπέστη διωγμούς επί σοβιετικού καθεστώτος, αλλά αναβίωσε μετά την ανεξαρτησία της χώρας το 1991. Πάνω απ’ το 80% του πληθυσμού των 4,5 εκ. της Γεωργίας δηλώνουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ