Μια θέση στο δημόσιο είναι το όνειρο των Ιταλών -Δείτε τι γίνεται στους διαγωνισμούς [εικόνες] | ΚΟΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Μια θέση στο δημόσιο είναι το όνειρο των Ιταλών -Δείτε τι γίνεται στους διαγωνισμούς [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μετά από πολλά χρόνια που έζησα στο εξωτερικό, ένιωσα την ανάγκη να διηγηθώ μια ιστορία που έχει σχέση με το μέρος που κατοικώ», δηλώνει ο ιταλός φωτογράφος Michele Borzoni, γεννημένος στη Φλωρεντία.


Ο φωτογράφος αναζητούσε ένα θέμα για τους ανθρώπους της γενιάς του και εργάστηκε στο θέμα της ανεργίας, η οποία ανέρχεται στο 40% στους νέους 15-24 ετών. Πήγε σε στάδια, αίθουσες και εμπορικά κέντρα όπου διοργανώνονται διαγωνισμοί για προσλήψεις στο δημόσιο και περιγράφει ότι μια θέση στο δημόσιο αποτελεί σήμερα το όνειρο για τους νέους Ιταλούς.
Η σειρά φωτογραφιών του εκτέθηκε στο πλαίσιο του Festival circulation(s) από τις 21 Ιανουαρίου ως τις 5 Φεβρουαρίου.
Ο φωτογράφος αναζήτησε διάφορους τρόπους για να εκφράσει μέσα από τον φακό του την ανεργία στην Ιταλία. Η ανεργία των νέων στη γείτονα χώρα είναι μια από τις υψηλότερες στην ευρωζώνη, ενώ η πολιτική αστάθεια της Ιταλίας δεν βοηθάει την οικονομία.
«Το να δουλέψουν στο δημόσιο ήταν πάντα το όνειρο του μέσου Ιταλού από τη δεκαετία του 1980 και ήταν βεβαίως το όνειρο των γονιών. Αποτελούσε ένα είδος εγγύησης εισοδήματος. Κατά συνέπεια οι πιο συνηθισμένες θέσεις, όπως εκπαιδευτικοί, νοσοκόμοι, αστυνομικοί, στρατιώτες γίνονται ανάρπαστες και υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι για μερικές θέσεις», αναφέρει ο φωτογράφος.

(Διαγώνισμα για την πρόσληψη 40 ιστορικών στο υπουργείο Πολιτισμού. 1550 άτομα πέρασαν τις εξετάσεις που έγιναν στο στάδιο Fiera di Roma.)

Μια θέση στο δημόσιο είναι το όνειρο των Ιταλών -Δείτε τι γίνεται στους διαγωνισμούς [εικόνες] | iefimerida.gr 0

(Διαγώνισμα για την πρόσληψη 14 αστυνομικών από τον Δήμο του Μιλάνου. Σχεδόν 10.000 άτομα πέρασαν τις εξετάσεις που έγιναν στο στάδιο Mediolanum Forum του Μιλάνου).

Μια θέση στο δημόσιο είναι το όνειρο των Ιταλών -Δείτε τι γίνεται στους διαγωνισμούς [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Διαγωνισμός για την πρόσληψη 4 διοικητικών υπαλλήλων για την εταιρεία ύδατος της περιφέρειας της Τοσκάνης. 534 άτομα πέρασαν τις εξετάσεις που έγινε στο αμφιθέατρο CR Bank της Φλωρεντίας).

Μια θέση στο δημόσιο είναι το όνειρο των Ιταλών -Δείτε τι γίνεται στους διαγωνισμούς [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Διαγωνισμός για την πρόσληψη 12 νηπιαγωγών στον Δήμο της Φλωρεντίας. 2.813 άτομα πέρασαν τις εξετάσεις που έγινε στο θέατρο ObiHall της Φλωρεντίας).

Μια θέση στο δημόσιο είναι το όνειρο των Ιταλών -Δείτε τι γίνεται στους διαγωνισμούς [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Διαγωνισμός για την πρόσληψη 80 αστυνομικών που έγινε στο ξενοδοχείο Egrife της Ρώμης και συμμετείχαν 11.192 άτομα).

Μια θέση στο δημόσιο είναι το όνειρο των Ιταλών -Δείτε τι γίνεται στους διαγωνισμούς [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Διαγωνισμός για την πρόσληψη 860 υπαξιωματικών. 7.672 άτομα πέρασαν τις εξετάσεις που έγιναν στο κέντρο νεοσυλλέκτων του ιταλικού στρατού Foligno).

Μια θέση στο δημόσιο είναι το όνειρο των Ιταλών -Δείτε τι γίνεται στους διαγωνισμούς [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Διαγωνισμός για την πρόσληψη 84 στρατιωτικών της ιταλικής αεροπορίας. 3.387 άτομα πέρασαν τις εξετάσεις που έγιναν στο στρατόπεδο Air Force της Guidonia).

Μια θέση στο δημόσιο είναι το όνειρο των Ιταλών -Δείτε τι γίνεται στους διαγωνισμούς [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Διαγωνισμός για την πρόσληψη ενός τεχνικού εργαστηρίου στον Δήμο του Παλέρμο. 238 άτομα πέρασαν τις εξετάσεις που έγιναν στο δημοτικό γυμναστήριο της Fidenza).

Μια θέση στο δημόσιο είναι το όνειρο των Ιταλών -Δείτε τι γίνεται στους διαγωνισμούς [εικόνες] | iefimerida.gr 7

(Διαγωνισμός για την πρόσληψη 84 στρατιωτικών της ιταλικής αεροπορίας. 3.387 πέρασαν τις εξετάσεις που έγιναν σε πάρκινγκ της Air Force στην Guidonia).

Μια θέση στο δημόσιο είναι το όνειρο των Ιταλών -Δείτε τι γίνεται στους διαγωνισμούς [εικόνες] | iefimerida.gr 8

(Διαγωνισμός για την πρόσληψη 1 νοσοκόμας στο νοσοκομείο της Κρεμόνας. 1.099 άτομα πέρασαν τις εξετάσεις που έγιναν στο δημοτικό γυμναστήριο της Κρεμόνα).

Μια θέση στο δημόσιο είναι το όνειρο των Ιταλών -Δείτε τι γίνεται στους διαγωνισμούς [εικόνες] | iefimerida.gr 9
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία δημόσιο όνειρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ