Καθίζηση στα έσοδα από τις εισφορές στα μπλοκάκια -Προς αναζήτηση εναλλακτικών - iefimerida.gr

Καθίζηση στα έσοδα από τις εισφορές στα μπλοκάκια -Προς αναζήτηση εναλλακτικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και ακόμη δεν έχει λήξει η προθεσμία για την εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους με μπλοκάκια, οι μέχρι σήμερα πληρωμές στον ΕΦΚΑ δεν είναι ενθαρρυντικές ως προς την πορεία των εσόδων.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με ότι το σύστημα πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών για αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους που αμείβονται με μπλοκάκια είναι τόσο πολύπλοκο και με «γκρίζες ζώνες» οι οποίες δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμη και με τις απανωτές εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων οδηγεί την κυβέρνηση σε αναδίπλωση.

Πληροφορίες της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος κάνουν λόγο για σχέδιο «Β» μετά τα πρώτα ενδεικτικά μηνύματα που έρχονται από την ανταπόκριση των ασφαλισμένων στην πληρωμή των νέων εισφορών που υπολογίστηκαν με ποσοστά από 26,95% έως 37,95% επί του εισοδήματος του 2015.

Η πρόβλεψη για τα έσοδα των νέων εισφορών για τον Ιανουάριο υπολογίζονται σε 100 εκατ. Ευρώ από ασφαλισμένους του πρώην ΟΑΕΕ, 60 εκατ. ευρώ από τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ, 30 εκατ. ευρώ από τους αγρότες ασφαλισμένους στον ΟΓΑ.

Στο σύνολο το υπουργείο Εργασίας και ο ΕΦΚΑ περιμένουν 189 με 190 εκατ. ευρώ για το μήνα Φεβρουάριο και άλλα τόσα για τον Μάρτιο, ως το ελάχιστο όριο εισπράξεων για να πουν ότι το νέο σύστημα βρίσκει ανταπόκριση.

Οι πρώτες ενδείξεις από τον ΕΦΚΑ, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, έγιναν γνωστές χθες και δεν θεωρούνται ικανοποιητικές, καθώς ένας μικρός αριθμός ασφαλισμένων εμφανίστηκε στο διατραπεζικό σύστημα να πληρώνει τις νέες εισφορές και δεν θεωρείται αντιπροσωπευτικός για να βγει μια ασφαλής εκτίμηση για τη συνέχεια.

Το γεγονός όμως ότι στις 2 Φεβρουαρίου αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για 1.040.000 επαγγελματίες και αγρότες και στις 13 του μήνα εμφανίστηκαν οι πρώτες πληρωμές με την ημερομηνία να λήγει στο τέλος του μήνα, δεν θεωρείται επιτυχία για αυτά που περιμένουν να εισπράξουν στο υπουργείο Εργασίας από τις νέες εισφορές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μπλοκάκια εισφορές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ