Ένα βήμα πριν ζητήσει εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς - iefimerida.gr

Ένα βήμα πριν ζητήσει εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα βήμα πριν ζητήσει εκλογές είναι ο Αντώνης Σαμαράς, που προχθές ξεκαθάρισε, με συνέντευξή του, ότι δεν θα παράσχει συναίνεση στην κυβέρνηση ακόμη κι αν διακινδυνεύσει να "χρεωθεί" πρόωρες εκλογές. Την ίδια στιγμή, επανενεργοποιούνται οι εισηγήσεις περί πρότασης μομφής είτε κατά της κυβέρνησης συνολικά, είτε κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Παρότι πολλά "γαλάζια" στελέχη κρίνουν ως "παρακινδυνευμένη" την όξυνση της αντιπολιτευτικής τακτικής της ΝΔ, φαίνεται ότι ο πρόεδρος του κόμματος είναι ένα βήμα πριν να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Άλλωστε, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δημοκρατική Αριστερά είναι τα μοναδικά κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν ζητούν εκλογές.

Για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η παρουσίαση του "Ζάππειου 2", δηλαδή του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος της ΝΔ, θα κλείσει έναν πολιτικό κύκλο και θα ανοίξει έναν άλλο. Σύμφωνα με συνομιλητές του προέδρου της ΝΔ, ο ίδιος φέρεται να πιστεύει ότι μετά το Ζάππειο 2 θα έχουν τεθεί οι βάσεις προκειμένου να περάσει μπροστά στις δημοσκοπήσεις η αξιωματική αντιπολίτευση και να ξεκινήσει η αρχή του τέλους της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Πέρα... βρέχει

Αυτή είναι και η ανάλυση που κάνει, grosso modo και ένα non paper που εκδόθηκε χθες από τη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού. Αναλύοντας τις δημοσκοπήσεις, το εν λόγω κείμενο αναφέρεται στην "κατάρρευση" και την "απαξίωση" της κυβέρνησης στα μάτια των πολιτών. Βεβαίως, ο Πολιτικός Σχεδιασμός της ΝΔ δεν λέει τίποτα για τη ΝΔ, που σε ποσοτικά και σε ποιοτικά στοιχεία... καταρρέει μαζί με την κυβέρνηση.
Ακριβώς για το λόγο αυτό, εξάλλου, πολλά "γαλάζια" στελέχη, "φιλελεύθερου κλίματος", επισημαίνουν τον προβληματισμό τους για τη στάση της ΝΔ. "Εδώ ο κόσμος καίγεται και εμείς θα ζητάμε εκλογές με 22% στις μετρήσεις;", διερωτάται δημοφιλής βουλευτής του κόμματος, που προσθέτει πως "οι μέρες έχουν αλλάξει και οι στιγμές είναι κρίσιμες", κατηγορώντας τον κ. Σαμαρά για "μικροπολιτική στάση".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ