Δημοσκόπηση: Πάνω από το 1/3 των Βρετανών είναι υπέρ του διατάγματος Τραμπ - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση: Πάνω από το 1/3 των Βρετανών είναι υπέρ του διατάγματος Τραμπ

Φωτογραφία: Αssociated Press
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάνω από το 1/3 των Βρετανών είναι υπέρ του διατάγματος Τραμπ, σχετικά με την απαγόρευση των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων ComRes, το 33% των Βρετανών είναι υπέρ του διατάγματος Τραμπ, το οποίο απαγορεύει σε ανθρώπους από επτά Μουσουλμανικές χώρες να περάσουν τα σύνορα των ΗΠΑ.

Η δημοσκόπηση έγινε για την εφημερίδα The Independent και Sunday Mirror, όπου από τα 2.021 άτομα που ρωτήθηκαν, ενώ περίπου το 50% ανέφερε πως δεν θα ήθελε να συμβεί κάτι παρόμοιο στη Βρετανία, το 29% παραδέχθηκε πως θα στήριζε την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ.

Δημοσκόπηση: Πάνω από το 1/3 των Βρετανών είναι υπέρ του διατάγματος Τραμπ  | iefimerida.gr 0


Εντωμεταξύ, παρά τις πιέσεις του Τραμπ να εφαρμοστεί το διάταγμά του, το εφετείο του Σαν Φρανσίσκο αποφάνθηκε να διατηρηθεί η αναστολή του διατάγματος προκαλώντας έτσι σφοδρές αντιδράσεις.

Βέβαια, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ένα «ολοκαίνουριο διάταγμα» μπορεί να εκδοθεί ακόμη και τη Δευτέρα ή την Τρίτη κατά τη διάρκεια συζήτησης με τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο Air Force One, στο ταξίδι του Τραμπ με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό.

Οι απαντήσεις σε άλλο ερώτημα της δημοσκόπησης έρχονται να δικαιώσουν τον Πρόεδρο της βρετανικής βουλής, Τζον Μπέκροου, ο οποίος είχε πει ότι θα πρέπει να απαγορευθεί στον Αμερικανό Πρόεδρο να μιλήσει από το βήμα του Γουέστμινστερ Χολ.

Δημοσκόπηση: Πάνω από το 1/3 των Βρετανών είναι υπέρ του διατάγματος Τραμπ  | iefimerida.gr 1


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ComRes, το 44% των Βρετανών που ρωτήθηκαν, απάντησαν πως συμφωνούν με την δήλωση του Προέδρου της Βουλής.

Ωστόσο, ο Τραμπ αναμένεται να επισκεφτεί την Βρετανία τον Ιούνιο και να παραστεί σε επίσημο δείπνο με την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Φωτογραφίες: Αssociated Press

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τραμπ διάταγμα Βρετανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ