Παρανάλωμα του πυρός έγινε κωμόπολη στην Αυστραλία [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Παρανάλωμα του πυρός έγινε κωμόπολη στην Αυστραλία [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα περισσότερα κτίρια μιας κωμόπολης στην Αυστραλία αποτεφρώθηκαν καθώς καταστροφικές πυρκαϊές κατακαίνε τη Νέα Νότια Ουαλία.

Πάνω από 80 πύρινα μέτωπα -ανάμεσά τους και 20 που δεν έχουν ακόμη τεθεί υπό μερικό έστω έλεγχο-μαίνονται στην περιοχή, μετά από πρωτοφανή καύσωνα.

«Είναι αξιοθαύμαστο», ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, «που δεν θρηνήσαμε ζωές μέσα στις καταστροφικές συνθήκες που επικρατούσαν το Σαββατοκύριακο.»

Παρανάλωμα του πυρός έγινε κωμόπολη στην Αυστραλία [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Καταστράφηκαν, όμως, όλα τα κτίρια στην κωμόπολη του Ουάρμπρι εκτός από τρία, όπως ανέφεραν κάτοικοι.

Το μέτωπο της πυρκαϊάς είχε εύρος περίπου 200 χλμ κι αποτέφρωσε πάνω από 50.000 εκτάρια κοντά στο Ντάνιντου.

Παρανάλωμα του πυρός έγινε κωμόπολη στην Αυστραλία [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

«Ένας απ’ τους πυραγούς μας ήταν κάτοικος του Ουάρμπρι. Έδινε μάχη με τις φλόγες σε άλλη περιοχή, κι όταν επέστρεψε στο σπίτι του βρήκε αποκαϊδια», είπε ο Επικεφαλής της Πυροσβεστικής, Σέν Φιτζσίμονς.

Πάνω από 2.500 πυροσβέστες, πολλοί εκ των οποίων εθελοντών, προσπαθούν να περιορίσουν τον πύρινο εφιάλτη, μάλιστα οι δύο τραυματίστηκαν στα χέρια και το πρόσωπο.

Παρανάλωμα του πυρός έγινε κωμόπολη στην Αυστραλία [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Σύμφωνα με τις αρχές οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το Σαββατοκύριακο ήταν χειρότερεςαπό εκείνες της πυρκαΪάς του «Μαύρου Σαββάτου» του 2009 στην πολιτεία της Βικτώρια, όταν έχασαν τις ζωές τους 173 άνθρωποι.

Ο καύσωνα έσπασε κάθε ρεκόρ στη Νέα Νότια Ουαλία, όπου η μέση θερμοκρασία σ’ ολόκληρη την Πολιτεία άγγιξε τους 44 βαθμούς Κελσίου. Οι πόλεις Φορμπς (46 C) και Ρίτσμοντ (47C) κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες τους όλων των εποχών. Όμως οι προβλέψεις των μετεωρολόγων είναι καθησυχαστικές καθώς αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα.

Παρανάλωμα του πυρός έγινε κωμόπολη στην Αυστραλία [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Παρανάλωμα του πυρός έγινε κωμόπολη στην Αυστραλία [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

«Δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμη το πρόβλημα, αλλά μπορούμε να πούμε ότι τα χειρότερα πέρασαν», είπε η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Γκλάντις Μπερετζικλιάν, ευχαριστώντας τους πυροσβέστες για τις προσπάθειες που καταβάλλουν.

Η Αυστραλία είναι εξαιρετικά ευάλωτη σε δασικές πυρκαϊές λόγω του θερμού, ξηρού κλίματος που επικρατεί σ’ ολόκληρη τη χώρα, αλλά και της πλούσιας βλάστησης. Αρκεί μια σπίθα για να ξεσπάσει μια πυρκαϊά, και στη διάρκεια μιας καταιγίδας καταγράφονται χιλιάδες αστραπές.

Βίντεο: 7Νews, Φωτογραφίες: AP, ABC Australia

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ