Πλατφόρμα για την Υγεία από τον Ηλία Μόσιαλο - iefimerida.gr

Πλατφόρμα για την Υγεία από τον Ηλία Μόσιαλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα 'μίνι' διαφωνία στο ΠΑΣΟΚ, αυτή την φορά με αφορμή την Υγεία και τον εξορθολογισμό στα νοσοκομεία. Δική του πλατφόρμα παρουσίασε ο γνωστός για την μακροχρόνια ενασχόλησή του με το θέμα βουλευτής, Ηλίας Μόσιαλος.

Αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της αναδιάρθρωσης και του εξορθολογισμού στα νοσοκομεία, το κράτος δεν θα μπορεί να χρηματοδοτήσει το 40% των δημόσιων νοσοκομείων, προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των εισηγήσεων για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά και την κατάρτιση του υγειονομικού χάρτη.

«Το εγχείρημα είναι πολύ μεγάλο», υποστήριξε από την πλευρά του ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της επιτροπής 'σοφών' του υπουργείου Ηλίας Μόσιαλος. Ο ίδιος όμως, δεν έμεινε εκεί. Κατέθεσε μία τελείως διαφορετική, ολοκληρωμένη πρόταση, ζητώντας ετήσια κατάρτιση χρονοδιαγραμμάτων και αλλαγές σε βάθος πενταετίας και όχι έξι μηνών, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου. Πρότεινε μάλιστα τη συγχώνευση κλινικών, την μη ύπαρξη πολλών υπερεξειδικευμένων κλινικών σε κάθε νοσοκομείο, αλλά λίγα και πιο ανεπτυγμένα εξειδικευμένα κέντρα και την απεξάρτηση της στελέχωσης των νοσοκομείων από τον αριθμό των κλινών τους, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Πρότεινε ακόμα τον συντονισμό των πανεπιστιακών νοσοκομείων της περιφέρειας, με τα κατά τόπους γενικά νοσοκομεία. Πράγματα, που στην ουσία τους φαίνονται λογικά, αν και μένει να φανεί αν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για την υλοποίησή τους, ώστε να υιοθετηθούν...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ