Ο Καντονά θέλει να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας - iefimerida.gr

Ο Καντονά θέλει να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας

Ερίκ Καντονά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην άσσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερίκ Καντονά, αφού πραγματοποίησε μία πολύ μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα, στη συνέχεια έκανε ένα πέρασμα από τον κινηματογράφο. Τώρα αποφάσισε να συμμετάσχει στα κοινά της Γαλλίας και να κατέβει στον στίβο της πολιτικής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Liberation ο Ερίκ Καντονά έστειλε επιστολές σε δεκάδες δημάρχους στη Γαλλία ζητώντας την υποστήριξή τους για να κατέβει υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές την προσεχή άνοιξη.

Ο 45χρονος αστέρας των γηπέδων θα πρέπει να εξασφαλίσει την υποστήριξη τουλάχιστον 500 εκλεγμένων αξιωματούχων μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα, ώστε να εξασφαλίσει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα. Στις επιστολές του προς τους δημάρχους περιγράφει τον εαυτό του ως ένα «ενεργό πολίτη» και ζητώντας την υποστήριξή τους.

«Η δέσμευσή μου με υποχρεώνει να μιλήσω, πιο ειλικρινά από ό,τι συνήθως, αλλά και με μια έντονη συναίσθηση της ευθύνης μου, σε μια εποχή που η χώρα μας αντιμετωπίζει δύσκολες επιλογές οι οποίες έχουν αποφασιστική σημασία για το μέλλον της», ανέφερε ο Καντονά.

Παράλληλα στην επιστολή του κάνει λόγο για τις περιορισμένες ευκαιρίες για τους νέους στη Γαλλία, αλλά και τις κοινωνικές αδικίες που είναι υπερβολικά πολυάριθμες, υπερβολικά βίαιες και υπερβολικά συστημικές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ