Ο Τραμπ ετοιμάζεται να ξαναγράψει το διάταγμα για τους μετανάστες -Μετά από το δικαστικό «μπλόκο» - iefimerida.gr

Ο Τραμπ ετοιμάζεται να ξαναγράψει το διάταγμα για τους μετανάστες -Μετά από το δικαστικό «μπλόκο»

Φωτογραφία: AP/ Evan Vucci
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να υπογράψει νέο διάταγμα απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ σε πολίτες συγκεκριμένων χωρών, μετά από το δικαστικό «μπλόκο» στην πρώτη απόπειρα και τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ένα «ολοκαίνουριο διάταγμα» μπορεί να εκδοθεί ακόμη και τη Δευτέρα ή την Τρίτη, σε μία απρόσμενη συζήτηση με τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο Air Force One, στο ταξίδι του Τραμπ με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό στο θέρετρο του πρώτου στη Φλόριντα, για το σαββατοκύριακο.

«Το ατυχές είναι ότι παίρνει χρόνο νομικά... θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Αλλά έχουμε και πολλές άλλες επιλογές, ανάμεσά τους ένα ολοκαίνουριο διάταγμα τη Δευτέρα», είπε ο Τραμπ. Οταν ρωτήθηκε τι αλλαγές θα περιελάμβανε ένα νέο διάταγμα, απάντησε «πολύ λίγες».

Μετά το τελευταίο «χτύπημα», την απόφαση εφετείου του Σαν Φρανσίσκο να διατηρηθεί η αναστολή του διατάγματος, ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι θα επανέλθει με νέο. Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη νέα απαγόρευση εισόδου.

Σύμφωνα με πηγή του Reuters, μπορεί να ξαναγραφτεί το αρχικό προκειμένου να εξαιρούνται με σαφήνεια οι κάτοχοι πράσινης κάρτας ή οι μόνιμοι κάτοικοι. Με μία τέτοια κίνηση, μπορεί να αποκρούσει κάποιες από τις ανησυχίες που εκφράστηκαν σε δικαστικές αίθουσες.

Ομως, σημειώνει το δημοσίευμα, ένα νέο διάταγμα θα μπορούσε να επιτρέψει στους επικριτές του Τραμπ να μιλήσουν για «νίκη», υποστηρίζοντας ότι τον ανάγκασαν να αλλάξει πορεία στην πρώτη μεγάλη απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος.

Ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξει νέο διάταγμα, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου δήλωσε αργά την Παρασκευή ότι παραμένει η πιθανότητα να φτάσει η υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ διάταγμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ