NBC: Η Μόσχα σκέφτεται να παραδώσει τον Σνόουντεν στις ΗΠΑ - iefimerida.gr

NBC: Η Μόσχα σκέφτεται να παραδώσει τον Σνόουντεν στις ΗΠΑ

Φωτογραφία: AP/ Juliet Linderman
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία σκέφτεται να παραδώσει τον Εντουαρντ Σνόουντεν στις ΗΠΑ, ως «δώρο» προς τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτό αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του NBC, που επικαλείται υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο, ο οποίος έχει αναλύσει μία σειρά «εξαιρετικά ευαίσθητων» αναφορών των υπηρεσιών πληροφοριών για λεπτομερείς ρωσικές συζητήσεις. Σύμφωνα με αυτές, μία παράδοση του Σνόουντεν είναι ένα από τα πολλά τεχνάσματα για να κερδίσει η Μόσχα την εύνοια του Τραμπ. Δεύτερη πηγή του NBC από τις υπηρεσίες πληροφοριών επιβεβαιώνει τις αναφορές για τις ρωσικές συζητήσεις, που όπως αναφέρει έχουν συλλεχθεί μετά από την ορκωμοσία Τραμπ.

Ο δικηγόρος του Σνόουντεν, Μπεν Γουίζνερ, δήλωσε στο NBC ότι δεν έχουν γνώση τέτοιων σχεδίων να σταλεί πίσω στις ΗΠΑ. «Η ομάδα μας δεν έχει λάβει τέτοια σημάδια και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», συμπλήρωσε.

Οσο για τον ίδιο τον Σνόουντεν, αντέδρασε στο ρεπορτάζ του NBC γράφοντας στο Twitter ότι αυτό δείχνει πως ποτέ δεν συνεργάστηκε με τη ρωσική κυβέρνηση. «Επιτέλους, αδιάψευστη απόδειξη ότι ποτέ δεν συνεργάστηκα με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών. Καμία χώρα δεν αφήνει έναν κατάσκοπο, γιατί οι υπόλοιποι θα φοβηθούν ότι θα είναι οι επόμενοι», έγραψε.

Finally: irrefutable evidence that I never cooperated with Russian intel. No country trades away spies, as the rest would fear they're next. https://t.co/YONqZ1gYqm

Ο Εντουαρντ Σνόουντεν ήταν συνεργάτες της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (ΝSA), ο οποίος αποκάλυψε την τεράστια έκταση παρακολουθήσεων των ΗΠΑ και σε βάρος ξένων ηγετών. Η Ρωσία του χορήγησε αρχικά προσωρινό άσυλο, το 2013 και το 2014 έλαβε τριετή άδεια παραμονής στη χώρα, η οποία στη συνέχεια παρατάθηκε ως το 2020. Στις ΗΠΑ ο Σνόουντεν αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 30 ετών εάν δικαστεί και κριθεί ένοχος των κατηγοριών περί κατασκοπείας και κλοπής κυβερνητικής ιδιοκτησίας που τον βαρύνουν. Στο παρελθόν, ο Τραμπ τον έχει αποκαλέσει κατάσκοπο και προδότη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Εντουαρντ Σνόουντεν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ