Eπίθεση Πάγκαλου στη ΝΔ για τις φερόμενες δηλώσεις στη Χουριέτ - iefimerida.gr

Eπίθεση Πάγκαλου στη ΝΔ για τις φερόμενες δηλώσεις στη Χουριέτ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβληματισμό στην κυβέρνηση προκαλεί η τρίτη κατά σειρά ανακοίνωση του αντιπροέδρου της Θόδωρου Πάγκαλου, σχετικά με τα όσα φέρεται να υποστήριξε περί 'τεμπέληδων' Ελλήνων κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη.

Στη νέα του ανακοίνωση, ο κ. Πάγκαλος απαντά στα όσα του καταλογίζει ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, στρεφόμενος κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης που "δεν ξέρει τι να αφήσει και τι να πιάσει", όπως λέει. Χαρακτηρίζει δε ως "νέο ήθος Σαμαρά στην πολιτική ζωή του τόπου" την πρακτική που αποδίδει στη ΝΔ "κατά καιρούς να επιτίθεται προσωπικά σε μέλη της κυβέρνησης".

Επαναλαμβάνοντας πως δεν υπάρχει ούτε συνέντευξη ούτε οποιαδήποτε επαφή με Τούρκο δημοσιογράφο, παραδέχεται μόνο την προσφώνηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης σε εκδήλωση, με 'λογικό ειρμό' μάλιστα, προεξοφλώντας την παραποίησή του από 'πλαστογράφους'. "Τώρα για το αν ήταν πατριωτικά αυτά που είπε ο κ.Πάγκαλος στην Κωνσταντινούπολη, ομιλών προς δεκάδες εκπροσώπους των οργανώσεων της Ομογένειας, είναι χαρακτηριστικό ότι το τέλος της ομιλίας του κάλυψαν ενθουσιώδη χειροκροτήματα", συνεχίζει η ανακοίνωση της αντιπροεδρίας, εκτιμώντας ως αρμοδιέστερους να κρίνουν ποιος μιλά πατριωτικά τους Έλληνες ομογενείς σε σχέση με "τα ακροδεξιά 'τσικό' της δημοσιογραφίας, στα οποία έχει ανατεθεί η εκπροσώπηση της ΝΔ", όπως λέει, φωτογραφίζοντας τον κ. Μιχελάκη.

Πολλοί πάντως εκτιμούν ότι ο κ. Πάγκαλος ένοιωσε την ανάγκη να παραδεχθεί ότι είπε κάποια πράγματα σε ομιλία του, χωρίς να προσδιορίσει τι ακριβώς, ενόψει της δημοσιοποίησης ηχητικού ντοκουμέντου που φέρεται να υπάρχει, αύριο. Στην κυβέρνηση, δε, οι 'αποσπασματικές' -όπως τις χαρακτηρίζουν- πληροφορίες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, έχουν προκαλέσει σύγχυση, με ανώτατες πηγές να παραδέχονται πως 'ψάχνουν το θέμα' και περιμένουν να δουν τι ακριβώς ειπώθηκε και υπό ποιες συνθήκες, προκειμένου να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις. Ως εκ τούτου, είναι σαφές ότι έχει ανοίξει νέο 'θέμα Πάγκαλου' που κανείς δεν ξέρει με ποιον ακριβώς τρόπο θα κλείσει... Ερωτηθείς σχετικά από νωρίς άλλωστε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, είχε απαντήσει πως "η κυβέρνηση συμμερίζεται τη θέση του κ.Πάγκαλου", περί μη παραχώρησης οποιασδήποτε συνέντευξης ή σχετικών δηλώσεων. "Εάν υπάρχει κάτι άλλο, ας μας το δείξουν", είπε, και φαίνεται πως σύντομα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν αυτό που θα δουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ