Διευκρινίσεις από ΝΔ και ΥΠΕΣ ζητά η Αρχή Προστασίας Δεδομένων για το Μητρώο Στελεχών - iefimerida.gr

Διευκρινίσεις από ΝΔ και ΥΠΕΣ ζητά η Αρχή Προστασίας Δεδομένων για το Μητρώο Στελεχών

Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ξεκίνησε να διερευνά το θέμα με το κατά πόσον το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ παραβιάζει προσωπικά δεδομένα.

Μετά από καταγγελίες πολιτών και δημοσιεύματα, η Αρχή ζητά διευκρινίσεις τόσο από το υπ. Εσωτερικών όσο και από την Νέα Δημοκρατία.

Σε ανακοίνωσή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αναφέρει: «Κατόπιν αναφορών πολιτών που κατατέθηκαν στην Αρχή αλλά και πρόσφατων δημοσιευμάτων σχετικά με εφαρμογή που λειτουργεί στην ιστοσελίδα του κόμματος "Νέα Δημοκρατία" για την εγγραφή σε υπό δημιουργία "Μητρώο Στελεχών" μέσω της οποίας φαίνεται να δίδεται η δυνατότητα πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα που φαίνεται να προέρχονται από τα τηρούμενα στο Υπουργείο Εσωτερικών αρχεία εκλογικών καταλόγων, η Αρχή στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της διερευνά το θέμα και έχει ζητήσει διευκρινιστικές πληροφορίες τόσο από το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και από το κόμμα "Νέα Δημοκρατία"».

ΝΔ: Οποια στοιχεία συλλέγουμε είναι με την συγκατάθεση των πολιτών

Σε νέα απάντησή της στο κυβερνών κόμμα, η ΝΔ τονίζει: «Αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ για την ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας. Για ακόμη μια φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει την αλλεργία του στις ανοιχτές και αξιοκρατικές διαδικασίες».

Διευκρινίζει δε για μια ακόμη φορά ότι «ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Όποια απολύτως απαραίτητα στοιχεία συλλέγει η Νέα Δημοκρατία, αυτό γίνεται με τη συγκατάθεση των μελών της».

Οπως σημειώνει «και προφανώς, η Νέα Δημοκρατία θα παρέχει την απαραίτητη ενημέρωση στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» και καταλήγει: «Όσο, όμως, και να ενοχλούνται στον ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να αυξάνει την επιρροή της στην κοινωνία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ