Γιατί ένα ειδυλλιακό χωριό της Τοσκάνης στήνει ανδριάντα στον Τραμπ - iefimerida.gr

Γιατί ένα ειδυλλιακό χωριό της Τοσκάνης στήνει ανδριάντα στον Τραμπ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Wikipedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια περίοδο που ο Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί αντικείμενο ειρωνικών σχολίων και αρνητικών επικρίσεων κυρίως στην Ευρώπη, η είδηση που φθάνει απ’ την Ιταλία προκαλεί αν μη τι άλλο κατάπληξη:

Ένα ειδυλλιακό χωριό 900 κατοίκων της Τοσκάνης ετοιμάζεται να στήσει μαρμάρινο ανδριάντα στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ. Τι ή μάλλον ποιος κρύβεται πίσω απ’ αυτή την απόφαση;

Η κατασκευή του ανδριάντα είναι μια πρωτοβουλία του Μάριο Πούλια, του δημάρχου του Βάλι ντι Σότο, στην επαρχία Λούκα της Τοσκάνης.

«Για μας ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας άνδρας που σέβεται το λόγο του, που έκανε πράξη ή υλοποιεί όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις», λέει ο Πούλια αιτιολογώντας την απόφασή του.

Ο δήμαρχος λέει ότι θαυμάζει τον Τραμπ για τη συνέπειά του και το σύνθημά του: «ένας εναντίον όλων». Και φυσικά ελπίζει ότι λόγω του ανδριάντα θα προσελκύσει ακόμη περισσότερους τουρίστες στο Βάλι ντι Σότο.

Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο;

Ο αμφιλεγόμενος μαρμάρινος ανδριάντας του Τραμπ θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου με ιδιωτικά κεφάλαια. Στις αρχές του μήνα ο Πούλια απηύθυνε έκκληση μέσω του Facebook για χορηγούς.

Γιατί ένα ειδυλλιακό χωριό της Τοσκάνης στήνει ανδριάντα στον Τραμπ  | iefimerida.gr 0

Η κατασκευή το έργου έχει ήδη ανατεθεί και προχωρεί κανονικά, λέει ο δήμαρχος. «Μόνον το κομμάτι μαρμάρου, απ’ το οποίο κατασκευάζεται ο ανδριάντας στοιχίζει 150.000 ευρώ». Μέχρι στιγμής έχουν εμφανιστεί πολλοί δωρητές, όχι μόνον Ιταλοί, αλλά και Γερμανοί και -φυσικά- Αμερικανοί.

Μετά την ολοκλήρωσή του το έργο θα τοποθετηθεί σ’ ένα πάρκο γλυπτών στο Βάλι ντι Σότο, το λεγόμενο Parco dell'onore e del disonore, δηλαδή «Πάρκο Τιμής και Ατιμίας».

Στην πτέρυγα της «Τιμής» ορθώνονται ένας ανδριάντας του Φαμπρίτσιο Κατρόκι, ενός ιταλού φύλακα ασφαλείας, που απήχθη και δολοφονήθηκε το 2004 στο Ιράκ, ένα άγαλμα της “Diesel” , ενός σκύλου της γαλλικής αστυνομίας που σκοτώθηκε στη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Σεν Ντενί καθώς και ο ανδριάντας του Ντέηβιντ Μπάουι.

Γιατί ένα ειδυλλιακό χωριό της Τοσκάνης στήνει ανδριάντα στον Τραμπ  | iefimerida.gr 1

Στην πτέρυγα της «Ατιμίας» βλέπει κανείς μεταξύ άλλων ένα άγαλμα του καπετάνιου Φραντσέσκο Σκετίνο, που έριξε πριν από τρία χρόνια το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia στα βράχια...

Κι ο ανδριάντας του Τραμπ που θα τοποθετηθεί; «Αυτό μένει να αποφασιστεί», λέει ο δήμαρχος. «Αρχικά το άγαλμα θα στηθεί σ’ ένα αμφιθέατρο ανάμεσα στις δύο πτέρυγες. Εφόσον ο Τραμπ αποδειχθεί ως πρόεδρος των ΗΠΑ ο κατάλληλος άνθρωπος που θα οδηγήσει τον κόσμο στην ανάπτυξη, φυσικά θα τον βάλουμε στο Πάρκο της Τιμής.»

Θα χρειαστούν άλλοι τέσσερις μήνες για την κατασκευή του ανδριάντα του Τραμπ. Κι όταν θα είναι έτοιμος, θα αποκαλυφθεί στο κοινό με μια μεγάλη γιορτή. Μέχρι τότε ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αρκετό χρόνο στη διάθεσή του για να συναποφασίσει με τις πράξεις του που θα στηθεί ο ανδριάντας του μελλοντικά...

Γιατί ένα ειδυλλιακό χωριό της Τοσκάνης στήνει ανδριάντα στον Τραμπ  | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ