Το Βερολίνο διαψεύδει συνάντηση Τσακαλώτου με Μέρκελ ή Σόιμπλε - iefimerida.gr

Το Βερολίνο διαψεύδει συνάντηση Τσακαλώτου με Μέρκελ ή Σόιμπλε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Βερολίνο διαψεύδει συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου είτε με την Αγκελα Μέρκελ είτε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Σε ερώτηση της Deutsche Welle κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής ενημέρωσης, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζαίμπερτ όσο και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν ότι δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την καγκελάριο Μέρκελ ή τον Β. Σόιμπλε. Παράλληλα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου τόνισε ότι στόχος των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων είναι να υπάρξει συμφωνία μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου.

Μάλιστα και από το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν πως δεν γνωρίζουν τίποτα για ενδεχόμενο τετ α τετ του Ελληνα ΥΠΟΙΚ με την Γερμανίδα Καγκελάριο.

Συνάντηση ανώτατων αξιωματούχων της Ευρωζώνης με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο με στόχο να «ξεμπλοκάρει» η διαπραγμάτευση της δεύτερης αξιολόγησης, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες υπό το συντονισμό του Προέδρου του Εurogroup Γερούν Ντέϊσελμπλουμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση αυτή, που επιβεβαίωσε το πρωί ο κ. Ντέισελμπλουμ, θα λάβουν επίσης μέρος, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, το εκτελεστικό μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ, καθώς και εκπρόσωπος του ΔΝΤ, πιθανότατα ο Πολ Τόμσεν.

Βασικό θέμα της συνάντησης θα είναι η προσέγγιση των θέσεων σε σχέση με τα προληπτικά μέτρα που θα πρέπει να νομοθετήσει η Ελλάδα, ώστε να διασφαλιστεί ο στόχος ετήσιων πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018. Η προσέγγιση αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ deutsche welle Μέρκελ Τσακαλώτος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ